top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het "Disabled and Wounded" team van de IDF. "Geen enkele soldaat wordt vergeten"


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Noya Ben Gigi.


Het moment waarop een gewonde soldaat naar het ziekenhuis wordt gebracht is pijnlijk, stressvol en vol onzekerheid. Degenen die hem en de leden van zijn familie in deze moeilijke tijd vergezellen, zijn leden van het "Disabled and Wounded IDF"-team. Hun taak is om voor alles te zorgen en te helpen: van persoonlijke uitrusting die wordt vernietigd, zoals brillen , door het bezorgen van verloren voorwerpen, financiële hulp aan een luisterend oor


Het afgelopen jaar heeft majoor Mein, hoofd van de ziekenhuis afdeling van het "Gehandicapten en Gewonden IDF"-complex in het slachtoffersysteem, haar sectie voorbereid op een scenario met duizenden gewonden verspreid over het land. Een scenario dat op 7 oktober harde realiteit werd.


Foto IDF woordvoerder


Met het uitbreken van de oorlog werden, zoals gebruikelijk, de leden van het complex opgeroepen, en sindsdien hebben ze de klok rond gewerkt voor alle gewonde soldaten, om snel te kunnen reageren en te helpen met wat nodig is en om een ​​ondersteunende schouder te bieden en hen eraan te herinneren dat ze niet alleen zijn.


Binnen een paar uur arriveerden de commandanten en soldaten van het team bij de ziekenhuisbedden, terwijl ze tegelijkertijd een HML bemannen die alle onderzoeken coördineert en deze zo goed mogelijk probeert af te handelen.


Foto IDF woordvoerder


“Net als iedereen hadden we de eerste uren te maken met onzekerheid, maar we gingen meteen aan de slag”, zegt luitenant-kolonel Maayan. “De soldaten en reservisten van het team zijn gestationeerd in elk ziekenhuis in het land. Ze bezoeken het bed van elke gewonde en geven hem en zijn familie steun namens de IDF - professioneel, praktisch, maar ook mentaal."


In elk ziekenhuis proberen de hulpverleners elke ziekenhuispatiënt en zijn familie twee keer per dag te bezoeken en te kijken hoe ze kunnen helpen. "Als de bril van de soldaat bijvoorbeeld kapot is, zullen we hem een ​​nieuwe brengen, en als de familie geen mogelijkheid heeft om naar het ziekenhuis te gaan, zullen we ervoor zorgen dat hij wordt vervoerd", legt ze uit.


Foto IDF woordvoerder


“Het is onze taak om de gewonden en hun familieleden te begeleiden. We zullen geen enkele soldaat het gevoel geven dat we hem vergeten zijn”, besluit luitenant-kolonel Maayan, “dit is een geweldig gevoel. Iedereen heeft de wens om bij te dragen en te helpen. Elke soldaat is een hele wereld."
281 weergaven2 opmerkingen
bottom of page