top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het door IAI ontwikkelde OPAL maakt verbinding met Link 16 van de NAVO


Foto ESG via IAI


Het Duitse ESG Elektroniksystem en Logistik en Israel Aerospace Industries (IAI) hebben een baanbrekende demonstrator opgezet.


Gebaseerd op ESG, zal dit de uitzonderlijke interoperabiliteit benadrukken die is bereikt tussen het door IAI ontwikkelde OPAL real-time netcentrische oorlogsnetwerk (door ESG aangeduid als NEOS) en de Link 16 tactische datalink. De samenwerking is gericht op de presentatie van een Duitse gateway-oplossing die naadloos berichten converteert tussen Link 16 en het real-time gedecentraliseerde OPAL/NEOS-netwerk in de lucht.


De demonstrator is een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van informatie-uitwisseling en missie-effectiviteit voor luchtgevechtsoperaties. Door Link 16, veel gebruikt door de NAVO en geallieerde strijdkrachten, te integreren met het innovatieve OPAL-netwerk, wordt de interoperabiliteit tussen verschillende platforms en de efficiëntie van de missie aanzienlijk verbeterd. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor veilige en efficiënte real-time data-uitwisseling tussen diverse luchtlandingsmiddelen, wat zorgt voor een hoger niveau van situationeel bewustzijn en effectievere besluitvorming voor complexe operaties.

53 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page