top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het dragen van gezichtsmaskers in publieke ruimten voor minstens een maand verlengdPremier Naftali Bennett heeft woensdag overleg gepleegd met de minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz en hoge functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid, naar aanleiding van de toename van het aantal COVID-19-infecties op verschillende locaties over de hele wereld.


Tijdens de discussie werden de gegevens over het infectiepercentage in Israël gepresenteerd, evenals het infectiepercentage in de wereld, met de nadruk op de aandachtspunten van de uitbraak in China in het algemeen en in Hong Kong in het bijzonder.


Daarnaast werd ook de in dit stadium beschikbare informatie met betrekking tot de nieuwe BA2-coronastam en de gecombineerde stam gepresenteerd.


Hieronder volgen de instructies van de minister-president en de minister van Volksgezondheid:


De verplichting om maskers te dragen blijft in dit stadium bestaan ​​en zal vóór Pesach opnieuw worden onderzocht.

  • Het Magen Avot - project ter bescherming van de oudere bevolking in Israël zal worden voortgezet.

  • De verplichting tot het dragen van gezichtsmaskers in publieke ruimten zal voor een mand worden verlengd en voor Pesach zal worden besloten over al of niet verlengen.

  • Versnellen en uitbreiden van de inzet van luchtfilters (HEPA) in klaslokalen in het onderwijs.

  • Voortgezette voorlichtingsinspanningen om vaccinaties aan te moedigen bij bevolkingsgroepen die dit nog moeten doen.

  • Verificatie van de voorraad vaccins en medicijnen, ter voorbereiding op de mogelijkheid van een ernstige corona-stam, indien gedetecteerd.

De raadpleging werd bijgewoond door de directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, de directeur van de volksgezondheidsdienst, de nationale projectmanager voor coronavirus, de adjunct-directeur van de Nationale Veiligheidsraad, het GOC Home Front Command, een vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie en andere professionals.


47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page