top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het eerste bezoek van de chef van de generale staf aan het koninkrijk Bahrein


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi, is op zijn eerste officiële bezoek aan het Koninkrijk Bahrein. Het bezoek begon woensdag met een officiële receptie onder leiding van de stafchef van de Bahrain Defense Force, luitenant-generaal Theyab Bin Saqer Al-Noaimi. Kohavi had toen een ontmoeting met de secretaris-generaal van de Hoge Defensieraad, Maj. Gen. Shaikh Nasser bin Hamad Al-Khalifa.


De chef van de generale staf werd donderdag verwelkomd door een erewacht op het hoofdkwartier van de Amerikaanse Vijfde Vloot in het Koninkrijk Bahrein. Kohavi ontving een operationele inlichtingenbriefing van de commandant van het US Naval Forces Central Command, de Vijfde Vloot en de Combined Maritime Forces van de US Navy, viceadmiraal Cooper en zijn staf. De commandanten bespraken de voortdurende samenwerking tussen de IDF en de Amerikaanse Vijfde Vloot en regionale veiligheid en stabiliteit.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Tijdens zijn bezoek ontmoette LTG Kohavi hoge functionarissen van de Bahrain Defense Force, waaronder de opperbevelhebber van de Bahrain Defense Force, veldmaarschalk Shaikh Khalifa bin Ahmed Al-Khalifa, de stafchef van de Bahrain Defense Force, luitenant-generaal Theyab Bin Saqer Al-Noaimi en de minister van Defensie van Bahrein, luitenant-generaal Abdulla bin Hasan Al-Noaimi. De opperbevelhebber en Kohavi bespraken de uitdagingen die de twee naties gemeen hebben en de mogelijkheden om de samenwerking in de regio uit te breiden.


Chef van de Generale Staf, Kohavi: “De voortdurende samenwerking met de Amerikaanse Vijfde Vloot is van grote waarde voor de IDF. Het bezoek van vandaag aan Bahrein is een ander voorbeeld van onze voortdurende strategische relatie met de Verenigde Staten, een belangrijke pijler van onze nationale veiligheid. Het afgelopen jaar hebben we een beveiligingsnetwerk opgebouwd met strategische partners in meerdere landen. Dit netwerk versterkt het strategische voordeel dat we hebben ten opzichte van bedreigingen in de regio.”


52 weergaven0 opmerkingen
bottom of page