top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het eerste waterpark van Eilat opent met een grote plons


Overzicht van het Waterlandpark. Foto door Tal Agasi via ISRAEL21c


Eilat, de meest zuidelijke badplaats van Israël, heeft nu eindelijk een waterpark. Na vier jaar bouwen en 110 miljoen Shekels (€ 26 miljoen) aan investeringen opende het Waterland- park deze week zijn deuren voor het publiek. De site strekt zich uit over meer dan 20 dunams, of vijf acres ( 20.000m2).


Volgens de ontwikkelaars heeft Waterland een aantal van 's werelds meest innovatieve waterattracties, "met spectaculaire digitale effecten".


Het park omvat verschillende complexen: een waterglijbaancomplex voor volwassenen, een complex voor kinderen, een computergestuurd golfslagbad, foodcourts, een amfitheater, een conferentiezaal en een ruime kleedruimte.


Volgens de ontwikkelaars is het glijbaancomplex het enige in zijn soort in de regio. Het omvat drie watertorens, waarvan de hoogste 24 meter hoog is.Bezoekers kunnen kaartjes kopen voor dagactiviteiten van 10.00 uur tot 18.00 uur of voor nachtactiviteiten van 20.00 uur tot 00.00 uur.


Oorspronkelijk zou het park in het voorjaar van 2021 opengaan, maar door de pandemie van het coronavirus liep de bouw bijna twee jaar vertraging op.


Het waterpark is aangelegd op de plek van de toeristenlocatie Texas Ranch, die vaak als filmset werd gebruikt. Jaren voordat de bouw van Waterland begon, werd Texas Ranch stilgelegd en verlaten.


De voormalige burgemeester van Eilat, Meir Yitzhak Halevi, eiste destijds van de Israel Land Administration of het land terug te geven aan het stadsbestuur of een waterpark te bouwen. In 2016 werd de bouw van het waterpark uiteindelijk goedgekeurd.

111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page