top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het gaat maar door: Orthodoxe partijen eisen legalisering van gendersegregatie


Mannen en vrouwen gescheiden in openbaar vervoer. Screenshot YouTube


De Religieuze Zionistische Partij ban Smotrich en de ultraprthodoxe Verenigd Torah jodendom (UJT) eisen, als onderdeel van de lopende coalitieonderhandelingen, dat gescheiden evenementen, diensten en studies voor het haredi- en orthodoxe publiek worden toegestaan. Premier Lapid vergelijkt deze eis met Iran.


De beide partijen eisen voor wetgeving die zegt dat segregatie tussen mannen en vrouwen in openbare ruimtes, met name culturele evenementen voor het haredi- en religieuze publiek, academische studies en openbare diensten, niet als illegale discriminatie wordt beschouwd, meldt The Jerusalem Post.


Momenteel verbiedt de Israëlische wet gendersegregatie in openbare diensten en ruimtes, behalve in specifieke omstandigheden die aan een aantal vereiste criteria voldoen. Deze omvatten een bepaling dat niet-afzondering een specifieke groep zal beletten deel te nemen aan iets en een bepaling dat de segregatie vrijwillig en als zodanig gepland is.


Het begint met segregatie in de orthodoxe sector, maar voordat je het weet, sluipt het ook naar andere sectoren van de Israëlische samenleving.


Premier Yair Lapid reageerde op Twitter: " Terwijl dappere vrouwen in Iran vechten voor hun rechten, proberen in Israël RZP-voorzitter MK Bezalel Smotrich en de haredi religieuzen vrouwen achter barrières te degraderen en segregatie tussen mannen en vrouwen te legaliseren. Waar is de Likud? Waarom zwijgen ze? Het is hier Iran niet".151 weergaven1 opmerking

1 Comment


HansLa23
HansLa23
Nov 20, 2022

Ze gaan helemaal los 🤢🤢🤢🤢

Like
bottom of page