top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Galilee Culinary Institute laat je een heerlijk nieuw recept koken voor culinaire educatie


Architectenweergave van het Galilea Culinary Institute. Foto met dank aan GCI

Een groot deel van de allure van de culinaire school Le Cordon Bleu in Parijs is, nou ja, Parijs. In dezelfde geest geloven de oprichters van het Galilee Culinary Institute dat de groene, multiculturele regio Galilea van Israël een magneet zal zijn voor culinaire studenten van over de hele wereld.


GCI is ontworpen rond meeslepende ervaringen, zoals het persen van olijven in lokale bosjes, het leren van de geheimen van de bedoeïenen-, druzen- en Ethiopische keuken en het verdiepen in de startup-cultuur in de Fresh Start food-tech incubator in het nabijgelegen Kiryat Shmona.


GCI gaat in januari 2023 van start en biedt een intensieve certificaatcursus van 12 maanden in het Engels aan de Rosenfield School of Culinary Arts. Aanvragen worden nu geaccepteerd.


Naast kooklessen en biologische landbouw, zullen studenten vaardigheden aanscherpen op het gebied van verhalen vertellen, marketing, zakendoen, netwerken, veerkracht en kritisch denken. Ze bespreken arbeid, voedselonzekerheid, gelijkheid en toegang tot hulpbronnen.


"We proberen een goed afgeronde culinariër te creëren", zegt Nathan Hoffman, de Amerikaanse emigrant die samen met chef-kok/kookboekauteur/ondernemer Lior Lev Sercarz in samenwerking met het Joods Nationaal Fonds-VS dit ongewone instituut leidt.


De eerste negen maanden zullen worden besteed aan het trainen en verfijnen van de interessegebieden en vaardigheden van elke student, vertelt Hoffman aan ISRAEL21c.


"Het eindproduct van de sluitsteencursus zal gericht en relevant zijn voor de student en GCI - een multimediapresentatie, een nieuw voedselproduct, een pitch voor investeerders, een marketingcampagne, een groot voedselevenement of een analyse van voedseldistributie tijdens rampenbestrijding’, zegt Hofman.


Nathan Hoffman, top, gastheer van een teamvergadering van het Galilee Culinary Institute. Foto met dank aan Nathan Hoffman


Er zullen culinaire en wijnervaringen van een week, weekend of een dag beschikbaar zijn voor de lokale bevolking en toeristen.


Een typisch dagprogramma: vier uur in de klaslokaalkeuken, een twee uur durende excursie naar Fresh Start en een wijngaard of biologische boerderij; en tot slot, het creëren van content op sociale media over de activiteiten van die dag. Op vrijdag kunnen de deelnemers gastronomische Shabbat maaltijden bereiden.


Culinair onderwijs opnieuw vormgeven


De ondernemende Hoffman hielp bij het opzetten van een JNF Young Professionals-afdeling in Arizona voordat hij in 2017 naar Israël verhuisde. Hij was op zoek naar een impactvol project om te starten in Boven-Galilea.


JNF-USA CEO Russell Robinson vertelde Hoffman dat JNF-USA bereid was te investeren in een onderneming die verband houdt met de snelgroeiende food-tech- en ag-tech-sectoren daar. Hij had gehoord dat de in New York gevestigde Sercarz, die opgroeide in Boven-Galilea, een regionaal culinair instituut wilde beginnen.In september 2020 zat Hoffman een virtuele top voor waar onderwijs-, toerisme- en culinaire professionals van over de hele wereld ideeën deelden over het transformeren van verwaand, benauwd culinair onderwijs om te passen bij hedendaagse behoeften en interesses.


“Na drie dagen sessies kwamen we op dit grote idee. We wisten dat het internationaal moest zijn en toegankelijk voor toeristen, want een van de doelen van het JNF is om zoveel mogelijk mensen naar het noorden te halen”, zegt Hoffman tegen ISRAEL21C.


GCI, zegt hij, kan een toegangspoort zijn tot de meer dan 80 etnische groepen en 4.000 jaar cultuur in Galilea.

Een kibboets-eetkamer transformeren


GCI is in aanbouw in Kibbutz Gonen nabij de noordgrens van Israël.


De oude eetzaal van de kibboets wordt herbouwd om het restaurant, de demonstratiekeuken en de culinaire klaslokalen te huisvesten met uitzicht op een spectaculair landschap.


Naast die ruimte van 1.600 vierkante meter - ongeveer 16.000 vierkante voet - komt een nieuw complex met een chocolatier, een bierbrouwerij, een proeflokaal voor wijn en gedistilleerde dranken, een restaurant en een boetiek - allemaal koosjer en halal.


Architectenweergave van de achteringang van het Galilee Culinary Institute met dank aan GCI


De campus wordt plasticvrij en krijgt een compostplaats en een biologische kruidentuin.


Het boetiekhotel Nofey Gonen Holiday Village van Kibbutz Gonen zal bezoekers een verblijfplaats bieden, "bijvoorbeeld als ze zich inschrijven voor een tweedaagse workshop zuurdesembrood maken", zegt Hoffman.


Er zijn plannen om programma's voor de lokale bevolking aan te bieden in het Hebreeuws en Arabisch, en om het restaurant ter plaatse beschikbaar te stellen voor cateringevenementen.


Het doel op lange termijn is dat GCI zelfvoorzienend is, zegt Hoffman.


De opwinding voor het komende project is een nieuwe podcast, " What's Burning ", gepresenteerd door Mitchell Davis van Kitchen Sense, voormalig chief strategy officer bij de James Beard Foundation.


Voor meer informatie, klik hier.47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page