top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Groene Klas plan wordt uitgebreid naar meer steden en kleuterscholen en kinderdagverblijven


Ter illustratie. Screenshot YouTube


Het zogenoemde 'Groene klas" project blijkt succesvol en zal worden uitgebreid naar meer groene en oranje plaatsen en kleuterscholen en kinderdagverblijven. Het programma verkort de quarantainetijd voor kinderen die zijn blootgesteld aan virusdragers. Door het programma kunnen studenten die zijn blootgesteld aan een COVID-19-drager, terugkeren naar school zodra ze een negatieve test hebben ontvangen, in plaats van dat de hele klas een week in quarantaine moet en scholieren afstandsonderwijs moeten volgen.


Premier Bennett heeft aangekondigd dat het programma, dat momenteel alleen in de groepen 1 tot en met 12 wordt uitgevoerd, zal worden uitgebreid naar kinderdagverblijven en kleuterscholen. Het zal nu ook worden geïmplementeerd in alle steden die zijn geclassificeerd als groen en geel, aldus een regeringsverklaring.


In de middaguren zullen leerlingen die deelnemen aan het Groene Klas-plan niet deelnemen aan activiteiten met veel deelnemers die geen Groene Klas-leerlingen omvatten en zullen ze geen gangen betreden waar het Groene Paspoort van toepassing is. Dit om de kans op besmetting te verkleinen en de gezondheid van de leerlingen te waarborgen, ook als het onderwijs open blijft.


"De ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs zullen een apart plan voor rode en oranje steden formuleren en dit onmiddellijk indienen", aldus de verklaring, die eraan toevoegde dat het plan per 24 oktober van kracht wordt.


34 weergaven0 opmerkingen
bottom of page