top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het IDF-veldhospitaal zal vanavond opgezet zijn


Foto IDF-woordvoerder


Het Israëlisch militair veldhospitaal dat slachtoffers van de aardbeving in Turkije zal behandelen, zal naar verwachting vanavond zullen zijn opgericht, zeggen functionarissen.


Eerder vandaag vertrokken twee zware transportvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht met de uitrusting van het veldhospitaal en functionarissen naar de getroffen gebieden in het zuidoosten van Turkije, nadat een voorbereidend team vanmorgen vroeg was gearriveerd om het gebied te verkennen, aldus The Times of Israel.


In een gesprek met verslaggevers zegt het hoofd van de hulpdelegatie, kolonel (Res.) Golan Vach, dat de Israëlische teams tot nu toe het meest succesvol zijn geweest, met vier succesvolle reddingen en nog twee waaraan momenteel wordt gewerkt.


“De Israëlische delegatie is de grootste, met uitzondering van Azerbeidzjan, die 400 mensen heeft gestuurd. Ik denk dat we vanavond meer dan 420 mensen zullen bereiken”, zegt Vach.


“We hebben tot nu toe het hoogste aantal reddingen uitgevoerd. Ik denk dat de staat [Israël] en het Home Front Command weten hoe ze dergelijke taken in korte tijd moeten uitvoeren. De snelheid waarmee we ter plaatse kwamen, heeft ons tot deze resultaten gebracht en ik hoop dat we binnenkort meer resultaten zullen behalen”, voegt hij eraan toe.


Vach zegt dat dergelijke IDF-hulpdelegaties gewoonlijk tussen de negen en veertien dagen duren, en in dit geval is het team erop ingesteld om zo lang in Turkije te blijven als nodig is.76 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page