top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het "Iron Fist" Active Protection System (APS) voltooit een reeks succesvolle onderscheppingstests


Foto woordvoerder van het Israëlische Ministerie van Defensie


Het Tank- en APC-directoraat van het Ministerie van Defensie, de IDF-grondtroepen en Elbit Systems Land Division hebben gezamenlijk de voltooiing aangekondigd van een succesvolle reeks "Iron Fist" Active Protection System-tests. Het verdedigingssysteem dat werd ingezet voor "Eitan" APC's onderschepte antitankdreigingen in verschillende uitdagende scenario's.

Het door Elbit Systems ontwikkelde "Iron Fist"-systeem is een geavanceerd actief beveiligingssysteem dat 360-graden dekking biedt tegen dreigingen op meerdere afstanden in open en stedelijke omgevingen. Naast zijn defensieve capaciteiten, biedt de "Iron Fist" APC-teams een vuurbronlocatie om de vuurcirkel te sluiten in gevechtsarena's met meerdere bedreigingen. Het systeem omvat een elektro-optisch sensorpak, zoek- en volgradar en een reactiepak met lanceerinrichtingen en onderscheppers, die dreigingen op een veilige afstand van de APC neutraliseren.

Hoofd van het directoraat Defensietank en APC bij het Israëlische Ministerie van Defensie, brigadegeneraal Oren Giber: "Het directoraat Tank en APC voltooit momenteel de voorbereidingen voor de levering van de zelfontwikkelde Eitan geavanceerde 8x8 APC op wielen aan de IDF. The Iron Het Fist-systeem is een belangrijk onderdeel van dit project. Het bevindt zich momenteel in een vergevorderd stadium van ontwikkeling en implementatie voor de 'Eitan' APC en de bulldozer, en ondergaat rigoureuze tests om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor het slagveld. De Iron Fist zal de bescherming van de Eitan APC en verbeteren de manoeuvreerbaarheid van het voertuig in gevechten terwijl gevechtssoldaten worden beschermd.

Stafchef van de IDF-grondtroepen, Brig. Generaal Aviram Sela: "Het Iron Fist-systeem maakt deel uit van de inspanningen van de IDF-grondtroepen om de beschermingsmaatregelen voor strijdkrachten op het slagveld te verbeteren. Het systeem zal de operationele mogelijkheden van de gevechtsteams van de APC en D9-bulldozers op wielen met "Eitan" uitbreiden. Dit reeks succesvolle tests is een belangrijke mijlpaal in het gezamenlijke ontwikkelingsproces voor de grondtroepen, het ministerie van Defensie en Elbit Systems."

General Manager van Elbit Systems Land, Yehuda (Udi) Vered: "We zijn er trots op de IDF te voorzien van een geavanceerde actieve beschermingstechnologie, die een belangrijke bijdrage levert aan de opbouw van de strijdkrachtenstructuur, de veiligheid van de bemanning en de continuïteit van de missie Het Iron Fist Active Protection System is uniek, omdat het een lichtgewicht systeem is dat op verschillende gevechtsvoertuigen kan worden geïnstalleerd, zoals gepantserde personenwagens, bulldozers en meer.'88 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page