top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het is geen prettig gezicht om een ​​tank ondersteboven te zien


Foto IDF-woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse IDF-website en is geschreven door Aya Chaimovich.


In de hitte van het zuiden en toen de zon meedogenloos scheen, kwamen de reservisten van de TNA-formatie in het zuidelijke commando, aan in Camp Reim - waar ze een omgekeerde tank vonden, een D9 vast in een greppel en een RCM gezonken in de modder. Hoe gingen zij met deze situatie om? En waarom bereidt hij ze voor op het moment van de waarheid? We wilden antwoorden halen in de ongebruikelijke oefening.

Op het eerste gezicht lijkt dit een volkomen standaardoefening. Maar als je nog een paar stappen zou zetten in het trainingscomplex van Camp Reim, zou je precies het tegenovergestelde ontdekken. Om precies te zijn, een omgekeerde tank.


Het is geen vergissing - nog een stap en er zou weer een APC aan je zijn onthuld, ondergedompeld in het moeras. Rechts van de D9-tank die vastzit in de greppel, en links ervan - een enorm metalen vat met opgesloten poppen eronder .


Dit klinkt misschien als een vreemd scenario, maar het is bedoeld om een ​​extreme situatie te simuleren die onze strijdkrachten in de volgende campagne kunnen tegenkomen. "Redding onder vuur van gevangenen of van antitankwapens op het slagveld is een operationeel scenario", legt brigadegeneraal Ariel Shima, de hoofdtechnologie en onderhoudsofficier van de IDF uit, "we moeten er op elk moment klaar voor zijn en het zelfs oefenen routine."


Zoals luitenant-kolonel Shima benadrukt, is er enorm veel belang aan training die de operationele scenario's bijna nauwkeurig simuleert. Daarom riep de TNA-formatie van het Zuidelijk Commando al haar reservisten op, die kwamen om situaties te oefenen zoals het kantelen van gereedschappen en zelfs raketten redden uit putten, moerassen en kanalen met alle beschikbare middelen - en dat zijn er veel.


Dus hoe red je een omgekeerde tank op het slagveld?

"De eerste stap bij de reddingsactie is om te controleren of er mensen vastzitten onder het schip, en als dat het geval is, zullen we ze een eerste medische behandeling geven terwijl we de veiligheid van de reddingswerkers en verzorgers handhaven", legt kolonel Michael Sinin, commandant van de reddingsboot, uit. De TNA-formatie van Southern Command, "na deze stap beginnen we aan een proces genaamd 'een wapen omkeren', waarin we het vastzittende gereedschap omdraaien met het reddingsgereedschap dat we hebben, terwijl we constant controleren of er geen explosieve munitie in zit. Als hij gerepareerd kan worden, sturen we hem terug naar de strijd."


Als ik de kolonel in China vraag waarom de redders eigenlijk de TNA-mannen zijn, legt hij uit: “Het DNA van onze mannen in het leger is om elke onmogelijke situatie mogelijk te maken. Waar onze soldaten ons nodig hebben, zullen we er zijn om ze te redden en hen vooruit laten komen in de Haagse missie "Mith".


Foto IDF-woordvoerder


Maar zelfs voor bekwame TNA-troepen mislukken uitdagingen nooit. Zowel het gereedschap zelf als de professionaliteit en het vermogen om gereedschap te trainen, repareren en extraheren," verklaart luitenant-kolonel Yaniv Levy, de TNA-officier van de Gaza-divisie, "onze belangrijkste uitdaging hier in de divisie is het behouden deze mogelijkheden. Om relevant te zijn, moeten we weten hoe we van nul naar honderd moeten opereren, van nu naar nu, en ons systeem 'geolied' houden."


Kolonel China is het daarmee eens: "Een andere grote uitdaging is dat er geen redding is die vergelijkbaar is met de vorige. Daarom moeten we bijzonder creatief zijn - en verschillende technieken en invalshoeken uitproberen. Om dit te doen, is ervaring de sleutel. Het verbazingwekkende in dit alles zijn de mensen - dit zijn reservisten die hun leven een paar dagen achter zich laten en met niet minder dan honderd procent inzet naar de zuidelijke hitte komen om te oefenen en zichzelf te geven voor het systeem en voor de land."


Foto IDF-woordvoerder


"Er is hier een zeer belangrijke training om de paraatheid te verbeteren, en goede reservisten in onze formatie komen bijdragen", concludeert brigadegeneraal Shima, "daar heb ik veel waardering voor en ik kwam vooral voor hen. Het doel is om niet alleen voor te bereiden op het scenario in de Gazastrook zoals dat vandaag de dag wordt toegepast, maar op scenario's in alle stroken. We zijn deze week begonnen om er veel beter en professioneler uit te komen dan toen we erin begonnen, en we zullen blijven trainen om onze taken met onderscheiding te vervullen."


189 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page