top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het is oorlog - 300 raketten op Tel Aviv en omgeving - noodtoestand in Lod


Situatie in Lod na raketaanval


Het is oorlog, een ander woord kan ik niet bedenken om de huidige situatie in Israël te beschrijven. Afgelopen nacht rond 3 uur ruim 300 raketten vanuit Gaza op Tel Aviv en omgeving, rellende Arabische jongeren hebben in de gemengd Joods-Arabische stad Lod, ten oosten van Tel Aviv 3 synagogen en veel winkels in de brand gestoken, ook zijn tientallen auto's in Lod en andere steden in het land in brand gestoken. Noodtoestand is in Lod uitgeroepen.


Hieronder zal ik in het kort beschrijven wat er sinds gisteravond in Israël is gebeurt en hoe de situatie nu is.


Dinsdagavond rond 21.00 uur ca 130 raketten op Tel Aviv en omgeving, waarbij het luchtalarm in de hele kuststrook tot Hadera, noordelijk van waar ik woon, afging, en mensen 2 minuten de tijd hadden de saferoom of schuilkelder op te zoeken.


Naast de raketten op Tel Aviv ligt het zuiden van Israël al sinds maandag onder constant raketvuur.


Volgens de IDF zijn er 1050 raketten tot nu toe op Israël afgevuurd.


Dodental staat nu op 5, nadat een man in Tel Aviv aan een hartaanval is overleden en een vader en zijn 16 jarige dochter omkwam in een Arbisch dorp net buiten Lod, nadat hun auto een voltreffer kreeg.


Er liggen 9 mensen in de verschillende ziekenhuizen in Israël, waaronder 2 in kritieke toestand.In de gemengd Joods-Arabische stad Lod, vlakbij Tel Aviv waren hevige rellen van Arabische jongeren, waarbij drie synagogen, tientallen auto's en winkels in brand waren gestoken. Inmiddels zijn er speciale politie eenheden naar toegestuurd om de rust te herstellen.


Een huis in Yehud, vlakbij het vliegveld kreeg een voltreffer, de bewoners waren op tijd in de schuilkelder.Ondertussen gaat de IDF door met het aanvallen en vernietigen van huizen en gebouwen waarin militaire eenheden van Hamas of Islamic Jihad zich ophouden.


551 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page