top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Israel Pavilion op Expo 2020 Dubai is donderdag officieel geopend


Foto via GoIsrael.nl


De inauguratieceremonie voor het Israel Pavilion op Expo 2020 Dubai vond donderdag plaats in aanwezigheid van 300 uitgenodigde Israëlische gasten en gasten van de VAE onder leiding van ZE Dr. Ahmad Belhoul, Staatsminister voor Entrepreneurship and Small en middelgrote ondernemingen.


De inauguratieceremonie werd gehouden in aanwezigheid van de Israëlische minister van Toerisme Yoel Razvozov en met de deelname van de directeur-generaal van het ministerie van Toerisme Amir Halevi, MFA plaatsvervangend directeur-generaal voor Media en Public Affairs Noam Katz, de commissaris-generaal van het Israëlische Expo 2020-paviljoen Elazar Cohen, Rabbi Eli Abadi en de Israëlische consul in Dubai Ilan Sztulman. Rabbi Duchman bevestigde de mezoeza tijdens de openingsceremonie.


Dit is de eerste keer dat de staat Israël een nationaal paviljoen heeft bij een evenement van een dergelijke omvang in een Arabisch land. De uitnodiging voor Israël om deel te nemen aan het evenement werd al in 2018 verlengd, nog voordat het besluit was genomen om officiële betrekkingen aan te gaan. Het Israëlische paviljoen is gemaakt door het ministerie van Buitenlandse Zaken met de deelname van 17 verschillende ministeries, KKL-JNF en het Israëlische elektriciteitsbedrijf. Naar schatting zullen tijdens het evenement ongeveer 15 miljoen mensen het Israëlische paviljoen bezoeken.


Het Israëlische paviljoen. Foto via GoIsrael.nl


Verwacht wordt dat er dagelijks bijeenkomsten zullen plaatsvinden in het Israëlische paviljoen, waaronder een verscheidenheid aan economische evenementen, seminars en zakelijke bijeenkomsten op het gebied van slim transport, landbouw, water, fintech, geneeskunde, wetenschap, kunstmatige intelligentie, gezondheid, cyberbescherming, hernieuwbare energie, toerisme, duurzaamheid, sociale economie en andere. Tientallen zakelijke delegaties uit Israël en de wereld zullen naar verwachting het paviljoen bezoeken en zakelijke bijeenkomsten houden.


Het Israëlische paviljoen, onder de noemer Connecting Thoughts - Creating the Future en de kop To Tomorrow in een Hebreeuws en Arabisch logo, heeft een ontwerp (door AVS Creative) dat is geïnspireerd op de woestijnduinen die zowel Israël als de Golfstaten gemeen hebben. Het paviljoen, dat geen zijkanten of barrières heeft, staat voor openheid en het verwelkomen van gasten. Dit alles weerspiegelt het idee van de kracht van morgen om ons te verbinden en dat het creëren van een betere toekomst voor de mensheid binnen handbereik is als we onze krachten bundelen. Het secundaire thema, Opportunity, Mobility and Sustainability , stelt Israël in staat om zijn capaciteiten op verschillende gebieden te demonstreren, zoals landbouw, cyberbeveiliging, medische apparatuur, watertechnologieën en meer.


De Israëlische minister van Toerisme Yoel Razvozov: “Vrede stelt ons in staat om een ​​nieuwe realiteit in het Midden-Oosten te smeden die welvaart, veiligheid en stabiliteit voor iedereen zal brengen. Wij zijn van mening dat we vandaag moeten kiezen voor praktische en positieve acties om een ​​betere toekomst te bereiken. Ik ben dan ook verheugd om jullie allemaal en elke bezoeker, deelnemer en gastheer van deze EXPO uit te nodigen om ons land te komen bezoeken.”


Commissaris-generaal van het EXPO 2020-paviljoen van Israël, Elazar Cohen: “Vandaag bevestigen we de mezuza aan de ingang van het Israël-paviljoen en maken het ons huis. Ik heb jaren gedroomd over dit historische moment en ik wil de regering van Israël en de regering van de VAE bedanken voor het waarmaken van deze droom. Er zijn veel dingen die ons verdelen, maar de gedeelde uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd en de hoop op een betere toekomst - dit zijn de dingen die ons verenigen. Samen kunnen we onze toekomst – en de toekomst van onze kinderen – beter maken. En dat zullen we ook doen!”


58 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page