top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het laatste bericht van de vader van omgekomen politieagent: "Amir, wat is er aan de hand?"


Amir Houri, 32, de omgekomen politieagent. Foto via social media


Kort voor de aanslag in Bnei Brak vroeg Jeris Khoury aan zijn zoon Amir hoe het met hem ging, en toen hij de eerste berichten hoorde over een aanslag in Bnei Brak, belde hij hem non-stop - maar kreeg geen antwoord. "Een maand geleden kocht ik een huis voor hem, op zondag was hij van plan een hypotheek te tekenen en binnenkort te trouwen", vertelde de vader aan Ynet.


rIets meer dan een uur voor de aanslag correspondeerde Jeris Khoury met zijn zoon Amir Khoury , die de terrorist in Bnei Brak aanviel, maa zijn laatste berichten werden niet meer gezien. Terwijl hij de eerste berichten van Bnei Brak hoorde, probeerde Jerris zijn zoon constant te bellen en schreef: "Wat is er aan de hand in Bnei Brak. Laat me weten of alles goed met je is." Na twee uur zonder antwoord probeerde de vader het opnieuw en schreef: "Amir, geef een woord."


Ik heb hem meteen een bericht gestuurd en hij kwam niet terug. Ik begon te bellen, misschien 20 keer. Er werd niet opgenomen. Niet beschikbaar of bezet. Hij zei niet hallo tegen me", zei de vader in tranen. Rond 22:00 uur arriveerden politieagenten van het station bij zijn huis, belden aan en ik realiseerde me dat we klaar waren", herinnert hij zich. "Ik ben een ervaren politieagent. Ik heb 32 jaar gediend en ik weet wat politie en leger zijn. Er kwam een ​​ramp over ons, zoals de donder op een heldere dag", aldus de vader.

De vader van Amir Khoury, die omkwam bij een terroristische aanslag in Bnei Brak. Screenshot video.


"Twaalf jaar geleden nam hij dienst in het Dan-gebied, werkte als patrouille-officier en studeerde rechten terwijl hij aan het werk was. Twee jaar geleden kreeg hij een auto-ongeluk met een politiemotor omdat hij als eerste bij de gebeurtenissen wilde komen, zoals in alles in het leven. Hij was in Beilinson, daarna zes maanden in revalidatie in Tel Hashomer en daarna een jaar thuis", zei Khoury. "Hij kreeg een baan op kantoor aangeboden en was het daar niet mee eens. Hij kwam altijd eerst, altijd een held. Na het ongeluk met de motor beloofde hij dat hij niet meer met motoren zou zijn. Hij wilde mij niet verontrusten.

Een half jaar geleden ontving Amir een certificaat van uitmuntendheid van de districtscommandant.


"Ik heb precies een maand geleden een huis voor hem gekocht, op zondag moest hij een hypotheek op het huis tekenen, met zijn vriendin trouwen. In plaats daarvan hebben we zal naar zijn begrafenis gaan, wat zal ik zeggen, ik heb geen woorden meer", aldus de vader.149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page