top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het lichaam van Yehudit Weiss door IDF troepen gevonden in gebouw naast Shifa ziekenhuis


Screenshot YouTube


Het lichaam van Yehudit Weiss, die werd ontvoerd door de terroristische organisatie Hamas, werd door IDF-troepen uit een gebouw naast het Shifa-ziekenhuis in de Gazastrook gehaald en overgebracht naar Israëlisch grondgebied. In het gebouw waarin Yehudit zich bevond, werd ook militair materieel gevonden, waaronder Kalashnikov-geweren en RPG's.


Na een identificatieproces dat werd uitgevoerd door militair medisch personeel en personeel van het rabbinaat, samen met het Instituut voor Forensische Geneeskunde en de Israëlische politie, hebben vertegenwoordigers van de IDF en de Israëlische politie vandaag (donderdag) de familie geïnformeerd over Yehudit Weiss, die uit haar huis in Be'eri heeft op 7 oktober door de terreurorganisatie Hamas medegedeeld dat zij dood is verklaard.


De IDF betuigt haar oprechte medeleven aan de familie.


De nationale taak die voor onze ogen ligt, is het lokaliseren van de vermisten en het terugbrengen van de ontvoerde personen naar huis. De IDF opereert naast en in volledige coördinatie met de relevante nationale en veiligheidsinstellingen om deze taken uit te voeren. We zullen niet ophouden met de missie totdat deze voltooid is.

2.193 weergaven1 opmerking

1 Comment


vijsbergen
Nov 16, 2023

💔

Like
bottom of page