top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het nieuwe 'Cedar symbool werd voor het eerst onthuld

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel werd eerder geplaatst in de Hebreeuwse pagina van de IDF en is geschreven door Shira Hellman.

Deze maand werd voor het eerst de badge van het Erez-programma onthuld, die dient als een nieuw symbool voor het programma dat het gezicht van het commando in de IDF zal veranderen. We hoorden van de ontwerper van het symbool over het proces ervan creatie, de gedachte erachter en de betekenis in de kleine details.

Bijna een jaar geleden liepen 71 soldaten door de deur van het rekruteringskantoor , met hun gezicht naar de toekomst gericht: zeven jaar waarin zij commandanten zullen zijn en tientallen en honderden strijders op het slagveld zullen leiden. Sindsdien is alles de eerste stap: de training, de geavanceerde training en deze keer - de eerste badge-uitdeling.

Foto IDF woordvoerder


Bij de aanvang van het programma was het de bedoeling dat de strijders het landwapeninsigne zouden dragen; Dit komt omdat de strijders de training samen met Golani doen, de bijscholing op de Adam-faciliteit samen met de commando's en ieder op een dag wordt toegewezen aan zijn eigen bataljon, ze behoren dus tot geen enkele eenheid, maar tot 'Erez'.

Foto IDF woordvoerder


Ondanks de oorspronkelijke planning werd besloten dat een dergelijk langdurig en innovatief programma een symbool nodig had dat het programma en zijn deelnemers zou onderscheiden, en deze maand werd het voor de eerste keer onthuld.


Op het eerste gezicht lijkt het misschien op een routinebadge, maar nadat we met de persoon hadden gesproken die het heeft gemaakt, beseften we hoeveel betekenis elke kleur, elk object en elke lijn heeft.


Het centrale element in de badge is de speer. "Naast het feit dat Erez het speerpunt van het commando is, is de speer een dodelijk langeafstandswapen, en dat geldt ook voor het plan", legt luitenant-kolonel (resp.) Sagi Blumberg, de ontwerper van de badge, uit.

Foto IDF woordvoerder


De speer zelf is groen geverfd, de kleur van de cederboom, die groei en kracht symboliseert. Achter haar een zwarte achtergrond, de kleur van de landarm met negen strepen erop – zoals de ladder van rangen die Erez-soldaten gaan beklimmen. Op de paal staan ​​drie strepen die de drie onderdelen van het programma vertegenwoordigen: de basisopleiding, de vervolgopleiding en de officierscursus.


En nu is het ontwerp van Bloomberg gepubliceerd en lopen er tientallen militairen mee rond. ‘Het is een grote trots als ontwerper om een ​​heel plan te kunnen omzetten in een visuele uitdrukking’, zegt hij trots. ‘Al deze soldaten maken deel uit van de geschiedenis van de IDF, en ik hoop dat hun symbool op een dag een symbool zal worden. icoon zoals de Golani-boom."

Foto IDF woordvoerder


De badges werden uitgedeeld tijdens de allereerste badgecampagne van de eenheid, die samen met de commando-eenheid werd gehouden - een beslissende gebeurtenis in de geschiedenis van het programma op zichzelf: "Dit is de historische dag", zegt kapitein M, parlementslid in het programma. aan het einde van de campagne. "Dit is het moment waarop je onze echte identiteit ontmoet, na een proces dat we de hele weg hebben doorgemaakt. De badge die je ontvangt is alleen van ons, en het is spannend om te zien waar je bent gekomen."

292 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Kommentare


spectuscoaching
02. Juni

Terwijl ik dit las moest ik sterk denken aan de symboliek die volop beschreven werd in psalm 72. De bergen zullen vrede dragen en … de oogst zal ruisen als de ceders van Libanon.

Wederom spreek ik Shalom en Kracht uit voor jullie allen!

Gefällt mir

ghettobass666
02. Juni

Mooie badge!

Gefällt mir

Herman Duizend
Herman Duizend
02. Juni

Ik wens deze soldaten heel veel succes toe!

Gefällt mir
bottom of page