top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het samenleven tussen Arabieren en Joden wordt door tv advertenties iedere avond benadrukt


Screenshot tv spotje Israël Football Assocation


Een diverse groep bedrijven en organisaties, waaronder Bank HaPoalim, de Fox Group, Tnuva, Hot, Supersal, Osem, Nestle, Livnat Poran Medical Rights, Be, Maccabi, Strauss, Readymix, Teleclal Business Group, de Manufacturers 'Association of Israel en de vakbond Histadrut heeft een advertentie gemaakt met foto's van twee arbeiders van elk bedrijf, een Joodse en een Arabische, onder het motto 'we werken samen, we leven samen'.


De laatste dagen verschijnt dit spotje iedere avond een aantal keren op de Israëlische tv-zenders.


Iedereen die tijd in een Israëlisch ziekenhuis heeft doorgebracht, heeft uit de eerste hand het beste voorbeeld van coëxistentie in dit land gezien en de Israeli Medical Association heeft deze oase van samenwerking onder de aandacht gebracht in een reclamespot met Arabisch en Joods medisch personeel. Een bericht aan het einde van spotje zegt, in het Arabisch en Hebreeuws: "we verdienen samen de kost, samen zullen we het geweld stoppen, we zullen weer respect voor elkaar krijgen".


Het Clalit Health Fund plaatste ook een video van zijn werknemers die samen vredesliederen zongen in het Arabisch en Hebreeuws, en ook de andere gezondheidsorganisaties plaatsten soortgelijke clips.

Bank Leumi maakte een reclamespotje met haar voorzitter, Dr.Samer Haj Yehia, die Arabisch is, en haar CEO Hanan Friedman, die joods is, die een gezamenlijke verklaring aflegden in het Arabisch en Hebreeuws waarin werd opgeroepen tot kalmte: "Op dit moment worden we allemaal geconfronteerd met complexe veiligheidsuitdagingen die ons allemaal aangaan, van alle religies en het politieke spectrum. Dit is de tijd voor tolerantie, aandacht voor de ander, geven en vrede. We geven allemaal om de mensen, het land, de religie en de gemeenschap waarin we leven. Het is ons recht om verschillende meningen te uiten, maar uit wederzijds respect en tolerantie en toewijding aan een kwaliteitsvolle en welvarende samenleving. Op deze plek is dat belangrijk voor ons allemaal."


De Israëlische voetbalbond plaatste een filmpje op Twitter van Joodse en Arabische voetballers en teamstaf die opriepen tot eenheid, met de slogan: "Samen zullen we winnen."159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page