top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het shirt van de Jerusalem Winner Marathon 2024 is onthuld! 30.000 lopers hebben zich tot nu toe ingeschreven voor de Jerusalem Winner Marathon

Foto Gemeente Jeruzalem


Burgemeester van Jeruzalem heeft samen met vertegenwoordigers van de Gaza Envelope Running Group het officiële Jeruzalem-winnaar Marathonshirt onthuld.


Tot nu toe hebben zich ongeveer 30.000 lopers ingeschreven voor de Jerusalem Winner Marathon, die voor de 13e keer wordt gevierd. Onder hen zijn 6.000 reservisten en hun families en 7.000 soldaten. Daarnaast hebben ruim 1.000 lopers uit het buitenland zich aangemeld voor deelname aan de spannende race van dit jaar.


Er wordt verwacht dat ongeveer 40.000 lopers aan de marathon zullen deelnemen, wat een record zal vestigen in de geschiedenis van de Jerusalem Winner Marathon. De marathon omvat zes categorieën: volledige marathon (42,2 km), halve marathon (21,1 km), 10 km, 5 km, familieloop (1,7 km) en gemeenschapsloop (800 meter)..


Tijdens een opwindende ceremonie waarmee de marathonevenementen werden gelanceerd, kenden burgemeester Moshe Lion, CEO van de gemeente Jeruzalem Itzik Larry, en CEO van de CEO van de Toto Winner-organisatie (Israel Sports Betting Board) Meir Bardugo speciale onderscheidingen toe aan de hardloopteams van de omliggende nederzettingen. de Gazastrook. Tijdens het evenement werd ook het officiële marathonshirt onthuld.

De internationale Jerusalem Winner Marathon, dit jaar gepland als eerbetoon aan de verdedigings- en reddingstroepen, begon vandaag (woensdag 28 februari ) met de officiële lancering van het marathonshirt in het Nationale Atletiekstadion in Givat Ram. Het evenement vond plaats in aanwezigheid van burgemeester Moshe Lion, CEO van de gemeente Jeruzalem Itzik Larry, CEO van de Toto Winner-organisatie Meir Bardugo, Toto Winner-voorzitter Shabtai Tzur, en de hardloopteams uit de nederzettingen rond de Gazastrook die deelnamen aan de komende marathon op 8 maart . Tijdens het evenement reikten Lion, Bardugo en Larry onderscheidingen uit aan de vertegenwoordigers van het hardloopteam van Kibbutz Be'eri en het hardloopteam "Triathlon of the Gaza Envelope"..

Als onderdeel van het evenement werden gele ballonnen aan de stoelen van het Givat Ram Stadion gehangen, ter herdenking van de 134 ontvoerden in Gaza.

Het marathonteam van Kibboets Be'eri bestaat uit 12 deelnemers. Op 7 oktober werd een teamlid, Hagi Avni, vermoord tijdens gevechten met het lokale veiligheidsteam van de kibboets. De teamleden zochten hun toevlucht in verschillende hotels in het gebied van de Dode Zee, en twee maanden later keerde het team, samen met andere lopers uit de kibboetsim Sa'ad en Magen, terug naar hun hardlooproutine. Het triatlonteam van de nederzettingen rond de Gazastrook bestaat uit inwoners uit de volgende gebieden: Kfar Aza, Nir Oz, Ashkelon Beach en Sha'ar Hanegev. Op 7 oktober verloren ze teamlid Nadav Goldstein, die werd vermoord in zijn huis in Kfar Aza, en twee andere teamleden raakten ernstig gewond..

Burgemeester Moshe Leon verklaarde: “Sinds 7 oktober heeft de staat Israël een complexe periode doorgemaakt, waarin we onze nationale veerkracht in al zijn glorie, solidariteit en broederschap onder ons allemaal hebben ontdekt. ​​Jerusalem Winner Marathon is een voorbeeld van de waarden waarmee het volk Israël gezegend is: vastberadenheid en moed.


De Jerusalem Winner Marathon van dit jaar is bijzonder ontroerend. De deelnemers, samen met heel Israël, proberen hun geest te verheffen, rennen ter nagedachtenis aan hun verloren dierbaren en brengen een belangrijke boodschap over. en een duidelijke boodschap van overwinning. Jeruzalem is er trots op u te mogen ontvangen en zal onvermoeibaar blijven werken om het nationale moreel te verhogen en de geest van het volk Israël te leiden, dat voorwaarts zal blijven gaan.."

Meir Bardugo, CEO van de Toto Winner organisatie zei : “Toto is er trots op om voor het 13e jaar op rij de hoofdsponsor te zijn van de Winner Jerusalem Marathon. Dit jaar is de Jerusalem Winner Marathon niet alleen een uitdagend sportevenement, maar ook een demonstratie van steun en solidariteit met de staat Israël, de veiligheidstroepen en de reguliere en reservesoldaten van de IDF. Aan het grote publiek dat zich nog niet heeft geregistreerd, roep ik u op om zich nu te registreren! Onze veiligheidstroepen verdienen onze groet, en wij zal hen bedanken!"

Maya Aidan, oprichter van het hardloopteam van Kibbutz Be'eri : "Jeruzalemwinnaar Marathonlopers, we staan ​​hier bij jullie, aan de startlijn. We zijn blij voor jullie en voor ons allemaal met de overwinning van de geest en het vermogen om te blijven leven Maar tegelijkertijd zal onze overwinning pas compleet zijn als we erin slagen terug te keren naar onze huizen, veiligheid te vinden en opnieuw te vluchten in de bloeiende velden van Kibbutz Be'eri. Ren voor de gevangenen, ren voor de gevallenen en de vermoorden. , ren voor hen en ren voor de overwinning. Omdat we het allemaal verdienen om weer te rennen! Veel succes!"

De internationale Winner Jerusalem Marathon wordt georganiseerd door de Sportafdeling van de gemeente Jeruzalem, in samenwerking met de Jerusalem Development Authority, met steun van het Ministerie van Jeruzalem en Erfgoed, het Ministerie van Cultuur en Sport en het Ministerie van Toerisme, onder de hoofdsponsoring van Toto winnaar. Deelnemers aan de race ontvangen een productpakket, waaronder een officieel hardloopshirt van SAUCONY, een startnummer dat overeenkomt met hun persoonlijke startpunt, een eenmalige elektronische meetchip en diverse acties en voordelen. Andere marathonsponsors zijn onder meer Hapoel Center, Eldan, Cinema City, Riedman College en Bezeq Business. De marathon wordt geproduceerd door Electra Target.

105 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page