top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Technion staat op de 40e plaats in de wereld voor het aantal Amerikaanse patenten

Technion University in Haifa. Foto Wikipedia Commons


Het Technion - Israel Institute of Technology staat op de 40e plaats in de wereld voor het aantal goedgekeurde Amerikaanse patenten, wat een exclusief recht is dat wordt verleend voor een nieuwe uitvinding.


Het Technion had in 2021 63 patenten, waardoor de instelling hoger scoorde dan Oxford University en Princeton University, en ook elke instelling in Europa overtrof voor het aantal Amerikaanse patenten. De Universiteit van Tel Aviv kwam op de 68e plaats op de lijst.


De officiële aankondiging van de prestatie van Technion werd gedaan door de National Academy of Inventors (NAI) en de Intellectual Property Owners Organization (IPO) - beide gevestigd in de Verenigde Staten.


"De versnelling van de commercialisering van ontwikkelingen en de registratie van octrooien is een doel dat voortkomt uit de strategische beslissing om de relatie tussen de academische wereld en de industrie te versterken", aldus professor Jacob (Koby) Rubinstein, executive vice president van Technion. "We zijn van plan deze trend voort te zetten om het intellectuele eigendom dat bij Technion is gecreëerd te vertalen naar toepassingen die de mensheid ten goede komen."

40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page