top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het Tel Aviv Piano festival is weer terugHet jaarlijkse Pianofestival van Tel Aviv is terug. Nadat het in 2020 vanwege de corona pandemie alleen via de televisie was te bekijken, zal de 23e editie van het jaarlijkse muziekevenement, een van de belangrijkste muziek festivals op de culturele kalender van Tel Aviv, op 27-30 oktober plaatsvinden met, zoals gewoonlijk, een met sterren bezaaid muziekfestival.


In vier volle dagen zullen de zalen van het Tel Aviv Museum of Art resoneren met elk muziekgenre, van klassiek en jazz tot rock, folk en zelfs gospel.


Het jaarlijkse Tel Aviv Piano Festival herbergt een schat aan muzikaal talent, jong en gevestigd, lokaal en internationaal. Met gezamenlijke optredens van vooraanstaande Israëlische componisten, internationale muzikale gasten en opkomende artiesten, hoewel een pianofestival bij naam, is het evenement zoveel meer dan een showcase van ebbenhout en ivoor van nature. Met een grensverleggend aantal optredens, en minstens drie keer zoveel artiesten, heeft elke dag iets nieuws en spannends in petto voor de luisteraars.


Alles bij elkaar zijn er 250 artiesten in de line-up, verdeeld over 56 shows, met projectlanceringen en slots die speciaal voor het festival zijn gemaakt. Het programma van dit jaar belicht het werk van vrouwelijke singer-songwriters, met 24 concerten geleid door Israëlische vrouwelijke artiesten.


Er zijn doorgewinterde veteranen zoals Nurit Galron, Leah Shabat, Keren Ann en Ruhama Raz, evenals enkele grote namen uit het midden van de generatie, waaronder Rona Kenan, Alma Zohar, Ester Rada, Daniela Spector en Efrat Gosh. Ook het jongere publiek komt binnen, met Jasmin Moallem, Maria Joubran, Daniel Sun Krief en Daniel Rubin.


Voor informatie en reserveringen, klik hier.
767 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page