israelnieuws tags israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het tijdschema van wat er vandaag gaat gebeuren


Partijleiders van deelnemende partijen aan de nieuwe regering voor het eerst bij elkaar op 2 juni 2021. Screenshot Channel 12 News.


Een tijd overzicht van wat er vandaag staat te gebeuren, op de dag dat de Knesset zal stemmen over goedkeuring nieuwe regeringscoalitie, waarbij een einde komt aan het 12-jarig bewind van Benjamin Netanyahu.


De tijden zijn Israëlische tijd, in Nederland is het 1 uur vroeger.


14.00 uur - De beoogde premier Naftali Bennett zal een ontmoeting hebben met de leiders van de coalitiepartijen van het 'veranderingsblok'. De vergadering vindt plaats in de factieruimte van de Yamina-partij in de Knesset en is niet toegankelijk voor de pers.

15.00 uur . — De partijen die tot de coalitie zullen toetreden, zullen afzonderlijk bijeenkomen.

16.00 uur . — De Knesset komt bijeen. Naftalie Bennett en partner Yair Lapid zullen de regering en haar leidende principes presenteren. Netanyahu, de toekomstige leider van de oppositie, zal naar verwachting ook spreken. Alle partijvertegenwoordigers krijgen de kans om gedurende 9 minuten het woord te voeren. Het parlement stemt daarna over de nieuwe regering. Indien de nieuwe regering wordt goedgekeurd, zullen leden van de nieuw geïnstalleerde regering naar de residentie van de president gaan voor de traditionele groepsfoto van ministers met president Reuven Rivlin, die zijn termijn van zeven jaar op 9 juli zal beëindigen.

20.30 uur — Een feestelijke bijeenkomst, gesloten voor de pers, zal worden gehouden in de Chagall-zaal van de Knesset, waarbij de leden van de nieuwe regering een toast zullen uitbrengen.

21.00 uur — Er zal een feestelijke inaugurele kabinetsvergadering worden gehouden in de Knesset zaal in Jeruzalem, die toegankelijk is voor de pers.107 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws