top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het verhaal achter de twee nieuwe reservetroepen die tijdens de oorlog ontstonden

Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Hila Gad.


We begrijpen allemaal heel goed het belang en de bijdrage van de reservemannen en -vrouwen. Deze keer hebben we ervoor gekozen om ons te concentreren op twee speciale troepen, die het verhaal vertellen van de oorlog en van Israëls erfgoed als geheel. We gingen op pad om te horen over de 'Abshalom'-strijdmacht en de 'Yel'-strijdmacht om erachter te komen: hoe herstellen zij het vertrouwen onder de bewoners van de Otaf?

Vanaf het uitbreken van de oorlog waren de mannen en vrouwen van de reservaten een integraal onderdeel van de gevechten en vrijwilligerswerk voor de veiligheid van Israël. Als onderdeel hiervan werden onder meer speciale reservetroepen opgericht, die, naast de bescherming van nederzettingen, deelnemen aan de wederopbouw van de omgeving en persoonlijke relaties met de bewoners creëren, gebaseerd op een lange geschiedenis en erfenis van strijd - Avshalom Force en Yael Force.


Het doel van de krachten is om een ​​soort krachtvermenigvuldiger te zijn voor de standby-klassen. ‘We hebben het over tientallen burgers, van wie sommigen hun reservedienst al hebben beëindigd’, begint majoor Ohad, commandant van de Avshalom-troepenmacht, ‘maar ze kwamen opdagen uit een echt gevoel van missie en liefde voor het land, zonder er twee keer over na te denken. , en al met al is de geest van vrijwilligerswerk en de betekenis die erin brandt het allerbelangrijkst."

Foto IDF woordvoerder


De persoon achter het idee is generaal-majoor Yossi Bacher, die het deed uit de noodzaak om het vertrouwen tussen het leger en het leger te herstellen. "Als een bewoner zijn nederzetting binnenkomt, ziet hij elke keer dezelfde soldaten die hem beschermen", getuigt majoor Ohad van het belang van de relatie. "Het straalt vertrouwen uit en helpt het gevoel van veiligheid van de bewoners te herstellen."


De Defensiemacht werkt volledig samen met de stand-by-eenheden in de nederzettingen. ‘We worden op veel locaties samen ingezet, zodat er een sterke en grote organische strijdmacht ontstaat.’ Naast de stand-by squads worden de vrijwilligers van Abshalom en Yael ook vergezeld door vertegenwoordigers van de Noordelijke Brigade en de Gaza Divisie, die ervoor zorgen dat ze worden getraind door middel van training in Tzalim en de Southern Defense Forces.

Foto IDF woordvoerder


De namen van de twee krachten werden gekozen om de herinnering aan de gevallenen te herdenken en te bewaren: 'Abshalom', genoemd naar wijlen Abshalom Habib, die lid was van de Etzal-underground. De Yael Force is vernoemd naar de overleden 55e Brigade-strijders Yonatan Dietsch, wijlen Omri Ben Shahar en wijlen Liav Atiya, die sneuvelden in Khan Yunis.


“Voor ons vertegenwoordigt het de continuïteit van Israëls erfgoed”, vertelt majoor Ohad, “om hen te herinneren aan het doel waarvoor ze vielen. Ik heb ook vrienden die zijn gevallen, en als ik de namen van de strijdkrachten hoor, weet ik dat het niet voor niets is geweest."

Foto IDF woordvoerder


Onlangs zijn de vrijwilligers ook een nieuw initiatief gestart genaamd "Neshk-Meshek". Het omvat het werken in de nederzetting overdag en het bewaken ervan 's nachts. “Deze jongens versterken de nederzettingen 24/7 – zowel ter verdediging als ter rehabilitatie”, benadrukt majoor Ohad.


"Ons doel is om klaar te zijn voor elk scenario, daarom zorgen we voor professionele training in schieten en melee-gevechten, om ervoor te zorgen dat de strijdmacht van hoge kwaliteit zal zijn en in staat zal zijn om elke missie te volbrengen", besluit de commandant van de Avshalom Force: “We begrijpen dat dit een historische gebeurtenis is en we zijn klaar om te doen wat nodig is – voor de bewoners”.
184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page