top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het verhaal van Eitan en Yair, die nog steeds in gevangenschap zitten: "Ze zijn mijn trots"


Er zijn nog steeds 136 ontvoerden: de Israëliërs die op 7 oktober door Hamas zijn ontvoerd, zitten al meer dan drie maanden in gevangenschap.


Als onderdeel van een speciaal project van N12News, brengen zij deze keer het verhaal van de broers Eitan en Yair Horn, die werden ontvoerd uit het huis van Yair nadat Eitan hem op de vooravond van de feestdag kwam bezoeken, en zich op die zwarte Shabbat 7 oktober, zichzelf in de handen vonden van de moorddadige terroristische organisatie uit Gaza.


Ruthi Strom, de moeder van Yair en Eitan, vertelt over de moeilijke dagen – die ruim honderd dagen duurden. “Ik huil, schreeuw, word boos – maar ik zeg meteen dat we verder moeten en sterk moeten zijn, voor mij, voor hen en voor iedereen”, zei ze pijnlijk tegen N12News.

Eitan Horn. foto N12News


Yair Horn, 45 jaar oud, en zijn broer Eitan, 37 jaar oud, werden ontvoerd uit kibboets Nir Oz.


"Yair is een man die van het leven houdt, hij is een stand-up comedian en radio-omroep", zegt zijn moeder Ruthi. "Waar Eitan ook ging, hij heeft zijn sporen nagelaten."

"Ik zeg altijd dat ze mijn trots zijn", zei de moeder. "Ik heb de drie kinderen als één geheel opgevoed. Ze staan ​​altijd voor elkaar klaar."


Ze beschreef de moeilijke momenten die ze op 7 oktober doormaakte. "Ik belde onmiddellijk Yair en Eitan Ratez naar MMD. De laatste correspondentie was om 19.30 uur. Ik wachtte tot 16.00-17.00 uur toen het leger bij de kibboets arriveerde - en toen ze de kamer binnenkwamen was deze leeg. "We wisten niets over hen tot 25 november, toen ze me vertelden dat ze nog leefden."

Yair Horn. Foto N12News


Ruthie vertelde over de verschrikkelijke problemen die ze heeft ervaren sinds haar twee zoons naar Gaza werden ontvoerd: "Ik praat elke dag en elk uur met ze, ik kom dicht bij hun foto."


Ze benadrukte hoeveel ze verwacht dat alle ontvoerden naar hun huizen worden teruggebracht, en stuurde een bericht naar Yair en Eitan: “Het is waar dat er veel tijd is verstreken, maar ik ben er zeker van dat we uiteindelijk allemaal samen kunnen zijn. sterk, ik hou van je, kusjes."
258 weergaven0 opmerkingen
bottom of page