top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het vluchtelingenkamp in Jenin dat een terroristisch bolwerk is geworden


Foto IDF-woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Amit Davidov


Het Jenin-gebied in het noorden van Samaria is de afgelopen jaren gebruikt als toevluchtsoord voor terroristische agenten. Veel aanvallen hebben plaatsgevonden buiten de grenzen van de stad, en honderden terroristen verblijven daar en exporteren terreur naar Israël.


Om twee uur maandagochtend lanceerden de IDF en Shin Bet-troepen een gerichte operatie met als doel het dwarsbomen en beschadigen van de infrastructuur, de IDF en de activisten die zich verschanst hebben in het deel van de stad, dat de terroristen niet langer in staat zullen zijn om de versterkte bestemming te definiëren

Het gebied van de stad Jenin, waar de veiligheidstroepen vanuit de nachtelijke uren gericht opereren, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een centrum voor het exporteren van terroristische aanslagen en operaties van Hamas en GAP (Palestinian Islamic Jihad).


"Het doel van de activiteit is om terroristische infrastructuur in het vluchtelingenkamp te dwarsbomen, terroristen schade toe te brengen, gezochte personen te arresteren, hoofdkwartieren en militaire bases, vrachtlaboratoria en IDF te dwarsbomen," zei IDF-woordvoerder, brigadegeneraal Daniel Hagari. deze acties zullen het bestaan ​​van J. schaden. Nin is een toevluchtsoord voor terroristen."


Foto IDF-woordvoerder


De terroristische organisaties hebben een soort versterkt doelwit gecreëerd om het de Israëlische veiligheidstroepen moeilijk te maken en van daaruit door te gaan met hun operaties en de financiering van terrorisme in heel Israël.


Meer dan 50 schietaanvallen werden uitgevoerd door terroristen die de grenzen van Jenin verlieten, en dat zijn pas sinds begin 2023. Daaronder de eerste schietaanval dit jaar in Hawara en de aanslag op Eli twee weken geleden. 19 terroristen vluchtten na het plegen van aanslagen naar het vluchtelingenkamp.


Door de reeks aanvallen en activiteiten tegen Israëlische doelen is Jenin de afgelopen jaren de grootste exporteur van terrorisme geworden tegen Judea en Samaria, en richting het Israëlische thuisland.


Foto IDF-woordvoerder


De meeste van de honderden terroristische agenten die in het gebied van het vluchtelingenkamp opereren, behoren tot GAP.Samen met Hamas storten de organisaties miljoenen shekels in het gebied en zorgen ze regelmatig voor wapens en militaire training, onderhouden ze de infrastructuur van de organisaties en gaan ze door om de bevolking aan te zetten tot voortzetting van het terrorisme in het gebied.Voor hen is het vluchtelingenkamp in Jenin een centraal brandpunt voor het ontsteken van heel Iosh.


De operatie zelf begon om 01.10 uur met een aanval op het militaire terrein dat dienst deed als gezamenlijk hoofdkwartier voor de terroristische facties in Jenin, een kliniek, een voedseldistributiecentrum en meer, om zichzelf daar te beschermen."


Foto IDF-woordvoerder


De activiteit verraste de terroristen en nu gaat de operatie door en verzwakken de terroristische troepen in Jenin. "De campagne tegen terrorisme is een voortdurende inspanning en zal niet eindigen met een enkele operationele activiteit," merkte brigadegeneraal Hagari, IDF-woordvoerder op, "Nu moeten we vastberaden zijn en initiatief nemen met alle middelen die ons ter beschikking staan."


In de afgelopen uren hebben vliegtuigen meer dan tien keer terroristische infrastructuurdoelen aangevallen, evenals gewapende mannen in het vluchtelingenkamp Jenin. De strijdkrachten vernietigden een laboratorium voor de productie en opslag van explosieven. Ook hebben de jagers een geïmproviseerde raketwerper en andere wapens gevonden en in beslag genomen. Er vindt momenteel een vuurgevecht plaats met gewapende mannen en de operatie is nog aan de gang.

125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page