top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het was nog nooit zo eenvoudig om thuis groenten te kweken


Foto door Bailey Heedick op Unsplash


Weet je nog hoe aan het begin van de Covidpandemie iedereen na het boodschappen doen alles schoonmaakte en de groenten één voor één tevoorschijn haalde om ze schoon te maken met alcogel?


We weten inmiddels beter – Covid-19 wordt zelden via oppervlakten overgedragen – maar de paniek die gepaard ging met de eerste dagen van de crisis gaf een boost aan AgwaFarm , een startup in het hightechpark Bar-Lev in Boven-Galilea in Israël.


"Mensen begrepen de waarde van zelfvoorziening al", zegt AgwaFarm's CEO en medeoprichter Alon Wallach tegen ISRAEL21c.


AgwaFarm combineerde dat bewustzijn met de angst voor een onbekende ziekteverwekker om zijn klimaatvriendelijke oplossing te pushen: “Ga geen verse groenten kopen. Kweek ze in je eigen huis.”


Groenten kweken in de keuken is niet nieuw. “Iedereen kan een hydrocultuurplatform kopen om thuis te gebruiken. Ze kunnen zaden kopen en al het materiaal dat ze nodig hebben om thuis te boeren”, legt Wallach uit. "Maar wat ervoor zorgt dat mensen falen en opnieuw falen, is een gebrek aan kennis en een gebrek aan tijd om voor de groenten te zorgen."


Hydroponische landbouw - waarbij de groenten in een voedingsoplossing zitten in plaats van aarde, meestal in een kas - is "precisielandbouw", voegt Wallach eraan toe. "Je moet heel nauwkeurig zijn."


AgwaFarms paradepaardje, de AgwaGarden, is een alles-in-één doos waarmee consumenten zonder enige moeite hydrocultuurgroenten kunnen planten, verzorgen en oogsten.


De AgwaGarden is ongeveer zo groot als een wijnkoelkast. Foto met dank aan AgwaFarm via ISRAEL21C.


Het apparaat wordt geleverd met 59 "slots" waarin u een gedroogde zaaddoos plaatst. Er zijn peulen voor tientallen groenten - tomaten, sla, komkommers, rucola - plus enkele verrassingen (yumie, yummie, aardbeien!).


Wallach beweert dat een standaard AgwaGarden drie tot vier keer per week genoeg salade-fixes kan produceren voor een klein gezin.


Het apparaat is ongeveer zo groot als een kleine wijnkoelkast en heeft een helder glazen front. Naast de sleuven voor zaaddozen is er een opening voor het toevoegen van water en een andere voor het toevoegen van kunstmest om de zes maanden.


Geautomatiseerde thuislandbouw


U hoeft de planten of de temperatuur, pH, licht en vochtigheid in de box niet in de gaten te houden. De kunstmatige-intelligentiesoftware van AgwaFarms doet dat allemaal voor u, door de juiste hoeveelheid voedingsstoffen op het juiste moment af te geven.


De AgwaGarden-unit is uitgerust met LED's, camera's met hoge resolutie en sensoren die via wifi zijn verbonden met een app op het mobiele apparaat van de klant. Als er een probleem is (een van de pods ontkiemt niet? Tijd om een ​​pod te vervangen door een nieuwe?) stuurt de app een waarschuwing.


Groenten groeien in de AgwaGarden. Foto met dank aan AgwaFarms via ISRAEL21C


Misschien wel het belangrijkste is dat de app je pingt wanneer een gewas klaar is om geplukt te worden. Geen giswerk meer - de app vertelt je: "Pod 3 in rij 2 is rijp en klaar om te oogsten."


In dat opzicht: "We noemen het meer een apparaat of een keukenmachine", merkt Wallach op. "Het is niet je typische tuinier ervaring."


De AgwaGarden-eenheid kost in de buurt van $ 1.000, hoewel de prijs nog niet definitief is. Consumenten betalen een abonnementsprijs van ongeveer $ 30 per maand om een ​​nieuwe batch zaaddozen te ontvangen (u kunt kiezen wat u wilt) en onbeperkte technische ondersteuning. Gratis kunstmest is ook inbegrepen.


Klik hier om op de wachtlijst te komen om uw AgwaGarden te krijgen en uw eigen groenten te kweken.99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page