top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Het zuiveringsapparaat dat het RSV-virus uit de lucht haalt


Aura Air's apparaat, links, zuivert lucht in een ziekenhuiskinderkamer. Foto met dank aan Aura Air via ISRAEL21C


Deze winter worden veel mensen ziek door een “triplemie” van Covid-19, griep en RSV (respiratoir syncytieel virus). RSV is de belangrijkste reden waarom kinderen dit jaar in ziekenhuizen worden opgenomen, en het aantal gevallen overweldigt ziekenhuizen wereldwijd.


Het in Israël gevestigde Aura Air zegt dat zijn viertraps luchtdesinfectie- en -zuiveringsapparaten kunnen helpen, volgens de onlangs vrijgegeven resultaten van een onafhankelijk onderzoek.


Het onderzoek van het Innovative Bioanalysis Laboratory toont aan dat het systeem van Aura Air met succes 99,99% van de RSV-deeltjes in de lucht filtert en verwijdert.


Foto AuraAir


"We zijn vastbesloten om ziekenhuizen te helpen de risico's van het zich snel verspreidende RSV te verminderen", zegt Roei Friedberg, CEO van Aura Americas tegen ISRAEL21C.


Naast RSV hebben het Innovative Bioanalysis Laboratory en het Israëlische Sheba Medical Center bevestigd dat Aura Air met succes 99,99% van de in de lucht verspreide SARS-CoV-2 (Covid-19) en 99,98% van de Influenza A (griep) virusdeeltjes filtert en verwijdert, naast vele andere ziekteverwekkers en allergenen.


Scholen, ziekenhuizen, bedrijven, hotels, restaurants, bussen en medische verenigingen in 87 landen, waaronder de New Jersey Hospital Association (NJHA), hebben Aura Air geïnstalleerd om de verspreiding van deze microben tegen te gaan.


"Ziekenhuizen en gemeenschappen in het hele land worden getroffen door een ongekende toename van patiënten met RSV, vooral zeer jonge kinderen", aldus NJHA Senior Vice President Michael A. Guerriero tegen ISRAEL21C.


“De geavanceerde luchtzuiverings- en desinfectietechnologie van Aura Air biedt een welkome verdedigingslinie tegen deze zeer besmettelijke virussen. Onze samenwerking is gericht op het ondersteunen van ziekenhuizen in de omgeving van New Jersey en hun helden in de frontlinie in hun strijd tegen de tripledemie.”43 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page