top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hevige gevechten tussen IDF en Palestijnen bij Jenin; 3 Palestijnen gedood


Screenshot Twitter


IDF-troepen trokken maandagmorgen Jenin binnen om verdachten te arresteren, waaronder een zoon van een hoge Hamas-functionaris die in Israël gevangen zat toen er hevige gevechten met gewapende Palestijnse strijders.

Volgens Palestijnse rapporten is de IDF de stad binnengekomen om verdachten te arresteren, waaronder de zoon van een hoge Hamas-functionaris op de Westelijke Jordaanoever, Jamal Abu al-Hija, die in Israël gevangen zit. Er werd ook gemeld dat geïmproviseerde explosieven (IED's) gericht waren op Israëlische militaire voertuigen, waardoor legerhelikopters de Israëlische strijdkrachten moesten evacueren, meldt Haaretz.


De IDF zei dat "toen de veiligheidstroepen de stad verlieten, een militair voertuig werd geraakt door een explosief, waardoor het voertuig werd beschadigd."

Op beelden die door Palestijnse media werden gedeeld, was te zien dat de bermbom tot ontploffing kwam naast de voertuigen van het Israëlische leger die in rook waren gehuld.

Een aantal soldaten raakte gewond bij de ontploffing langs de weg en het geweervuur, maar de IDF heeft geen details gegeven.


De IDF-woordvoerder verklaarde maandagochtend dat er "tijdens de operatie enorme vuurgevechten plaatsvonden en er geïmproviseerde explosieven werden gegooid naar de strijdkrachten die reageerden door terug te schieten."


Een ongebruikelijk gezicht was dat de IDF vervolgens een helicopter heeft ingezet die raketten op een gebied afschoot waar schutters werden geïdentificeerd, volgens de IDF om gewonde troepen uit het gebied naar ziekenhuizen in Israël te kunnen evacueren, aldus d The Times of Israël.


Clips die door Palestijnse media werden gepubliceerd, lieten zien dat de helikopter raketten afvuurde op een doelwit en vuurpijlen afvuurde boven de stad, blijkbaar uit angst dat Palestijnen in Jenin vanaf hun schouder luchtafweerraketten zouden hebben gelanceerd.


Volgens Hebreeuwse media is dit in ruim 20 jaar niet gebeurt.149 weergaven0 opmerkingen
bottom of page