top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hightechleider Erel Margalit in Jeruzalem: deze wetgeving is in strijd met het sociaal contract


Foto via N10S, Israel


Technologieleider en een van de belangrijkste ondernemers in Israël, Erel Margalit, sprak vandaag de protesten toe die in Jeruzalem werden gehouden tegen het door de regering voorgestelde hervormingsplan voor justitie. Margalit is de oprichter en voorzitter van Jerusalem Venture Partners en Margalit Startup City, dat innovatiehubs heeft in heel Israël en in New York.


In zijn toespraak tot de vele duizenden die meededen aan het protest, zei Margalit: " We brengen mensen met elkaar in contact. We verbinden seculier en religieus, Joden en Arabieren, mannen en vrouwen, degenen die in de periferie wonen en degenen in het centrum. Want dat is wat Israëlische hi-tech doet. We verbinden de kibboetsim met de stad Kiryat Shmona om de economie van Galilea te transformeren. We verbinden Beersheba met de Israëlische hi-tech revolutie via ons Beersheba cybercentrum. Hi-tech breekt deuren voor nieuwe groepen, en helpt bij het bouwen van een gedeeld verhaal."

Hij benadrukte: " Zonder een vrij land zal er geen vrije economie zijn. Met dit stuk wetgeving wordt het sociale contract tussen het hele volk van Israël geschonden. Het winnen van verkiezingen geeft niemand het recht om de Israëlische samenleving te ontmantelen." en om de waarden van gelijkheid en democratie te vernietigen. Vergis je niet: de strijd voor democratie in Israël is een strijd voor het karakter van het Joodse volk.'


Sprekend over de plannen van de regering, zei hij: "U wilt een gesloten samenleving. U wilt een natie die de ander als een verschoppeling ziet. Onze Joodsheid is niet minder spiritueel dan die van u. Voor ons is Jeruzalem geen verdeelde stad maar een verenigde stad." ."

Hij concludeerde: " Ik ben trots op iedereen die week in week uit gaat demonstreren. Het meest trots ben ik op onze demonstraties in Jeruzalem, tegenover de Knesset en het Hooggerechtshof. Vanuit hier in Jeruzalem, de hoofdstad van het Joodse volk. , zeggen we: we zullen onze democratie niet verliezen. We zullen geen dictatuur toestaan. We zullen de staat Israël behouden als een open, democratische natie die verbonden is met zijn burgers."
93 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page