top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hilly Solomon, 26: hondenliefhebber en beginnende modeontwerper. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Hilly Solomon. Foto via Times of Israel


Dit is een artikel uit de Times of Israel serie Those Who We Have Lost.


Hilly Solomon, 26, uit Kfar Yona, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Ze woonde de rave bij met haar vriend Mapal Adam , die ook werd gedood, en Mapals vriend Roi, die werd neergeschoten maar wist te overleven.


Dagenlang zocht Hilly's familie verwoed naar nieuws over haar lot, totdat ze te horen kregen dat haar lichaam was geïdentificeerd.


Ze werd op 10 oktober begraven in Kfar Yona. Ze laat haar ouders, Maggy en Benny, en haar oudere zussen Tal en Keren achter.


Hilly stond op het punt haar eigen kledingmerk te lanceren, genaamd Ashkara, gericht op festivalkleding. Op 4 oktober plaatste ze een bericht over het komende lanceringsevenement voor het merk, gepland voor 20 oktober in Tel Aviv – twee weken nadat ze werd vermoord en een week voor haar 27e verjaardag.


Hilly, een bekende hondenliefhebber, diende in de Oketz-hondeneenheid tijdens haar verplichte IDF-dienst. Haar zus Keren, die een 'wederzijdse rehabilitatie'- boerderij voor dieren en mensen runt, vertelde Ynet dat ze ter ere van haar zus een therapeutisch hondenpark op de boerderij opent, om mensen met PTSS te helpen behandelen.


“Als ik evenementen op de boerderij zou houden, was Hilly de eerste die kwam opdagen”, vertelde Keren aan Ynet. “Toen ik op de boerderij woonde, kwam ze en zaten we buiten, zodat ze met de dieren kon knuffelen. Ze had een speciale band met een gehandicapte hond genaamd Nicky, en ze zei dat ze haar mee zou nemen als ze uit ons ouderlijk huis zou verhuizen. Helaas heeft ze daar nooit de kans voor gekregen.”


Tal schreef op Instagram dat “mijn kleine zusje, voor altijd beste vriendin en zielsverwant, op 7 oktober wreed werd vermoord door terroristen. Ik was haar laatste telefoontje. Ik luisterde met afgrijzen terwijl er kogels in haar richting werden geschoten.’


Ze wil dat de wereld over Hilly weet, schrijft Tal, ‘hoe het de bedoeling was dat ze daar zou zijn, hoe ze haar leven wijdde aan het brengen van vreugde aan anderen, hoe groot haar dromen waren – om vervolgens door monsters te worden gedood toen ze dat het minst verwachtte, terwijl hij hulpeloos, bang en alleen op de grond lag. Ze voelde zich veilig, omringd door vrienden en liefde, en werd op een onvoorstelbaar moment voor altijd van ons weggenomen.”


Hilly's vader, Benny, herinnerde zich dat ze 'een passie voor het leven en persoonlijk succes had. Een evenwicht vinden tussen genieten, tijd doorbrengen met vrienden, dansen, lachen, lekker eten, wereldreizen, bungeejumpen en vrije val.” Haar ‘meest indrukwekkende prestaties’, schreef hij, ‘waren die tegen alle verwachtingen in: een uitdagend militair traject en het binnen een jaar helemaal opnieuw opbouwen van een bloeiend bedrijf. Met persoonlijke charme, humor, integriteit, vriendelijkheid en humor veroverde ze harten.”


Haar moeder, Maggy Solomon, vertelde de publieke omroep KAN dat Hilly een meisje was “met zoveel dromen, grenzeloze ambities, geloof in het goede met een enorme wilskracht en waanzinnige levensvreugde.”


“Niemand kon met haar wilskracht concurreren om prestaties te bereiken, om elke top te veroveren”, voegde Maggie eraan toe. Ze merkte met 'geen geringe ironie' op dat Hilly's kledingmerk Ashkara 'gespecialiseerd was in kleding voor festivals en natuurfeesten - nog een droom die in een oogwenk eindigde. Hilly droomde groots, genoot volop van het leven, feestte, danste, trok rond met zoveel vrienden – alsof ze wist dat ze niet genoeg tijd had.


“Onze mooie en wijze Hilly heeft ons te vroeg verlaten omdat goede zielen niet blijven hangen – ze komen aan, vullen zich met licht en vertrekken. En wij? We blijven huilend achter.”

274 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
Apr 11

Ik was zondag op de plek niet te bevatten. Ben nu weer thuis en moet geleuter van de media aanhoren of lezen.


Like
bottom of page