top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Histadrut voorzitter Arnon Bar David dreigt zich aan te sluiten bij de demonstraties: 'Netanyahu bracht een ramp over Israël’

Histadrut voorzitter Arnon Bar David. Foto Wikipedia


Slecht nieuws voor premier Netanyahu, Arnon Bar-David, het hoofd van de machtige vakbond Histadrut, roept premier Benjamin Netanyahu op om de verantwoordelijkheid te nemen voor het onvermogen om de bloedbaden van 7 oktober te voorkomen en vervroegde verkiezingen uit te schrijven, waarbij hij waarschuwt dat de vakbond zich zou kunnen aansluiten bij anti-regeringsprotesten als hij hier geen vervolg een geeft.


"Verandering zal nu meteen moeten komen tijdens de verkiezingen, en als het volk dezelfde coalitie wil die ons nu leidt, dan zij dat zo. Als de mensen een verandering willen, dan zal het nu gebeuren”, benadrukte hij. Netanyahu ‘bracht een ramp over Israël’ zei hij in “Shavbartu” in Be'er Sheva.


De vakbondschef roept Netanyahu op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en een datum vast te stellen voor nieuwe verkiezingen, en waarschuwt dat de vakbond – die een groot deel van de economie kan stilleggen – zich zal aansluiten bij de protesten als Netanyahu probeert aan de macht te blijven.


“Wij maken deel uit van dit volk. Dit is niet langer een juridische revolutie, dit is de toekomst van de staat Israël. Als het volk de straat op gaat, zal de Histadrut ongetwijfeld deel uitmaken van het protest”, zei hij.


Bar-David lijkt Netanyahu er ook van te beschuldigen om politieke redenen een deal om de gijzelaars te bevrijden tegen te houden. aldus The Times of Israel.


“Er is een deadline. We moeten de gijzelaars bevrijden en tot een akkoord komen. Als dit niet gebeurt omdat het politiek gezien niet bij iemand past, dan zal de regering uit elkaar vallen”, citeert Channel 12 hem.


Volgens Ynet vertelde Bar-David tijdens de bijeenkomst ook dat hij met Netanyahu en minister van Financiën Bezalel Smotrich had gesproken en er bij hen op had aangedrongen de begroting aan te passen aan oorlogstijd, inclusief het sluiten van verschillende grotendeels overbodige ministeries.

Maar volgens Bar-David weigerden ze dat.

521 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page