top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Historische lanbouw overeenkomst getekend tussen Israël en Bahrein


Minister van Landbouw Oded Forer(R) en zijn Bahreinse ambtgenoot, H.E. Wael Bin Nasser Al Mubarak (L). Foto Rotem Lahav / GPO


Als onderdeel van de internationale top over voedseltechnologieën uit de zee en de woestijn die plaatsvindt in Eilat, hebben de ministers van Landbouw van Israël en Bahrein woensdag een historische samenwerkingsovereenkomst op het gebied van landbouw ondertekend.


De conferentie, een initiatief van het Israëlische ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, vond plaats met de deelname van ministers van landbouw en hoge ambtenaren van over de hele wereld, met de nadruk op het bevorderen van samenwerking en innovatie in de aquacultuur, als onderdeel van wereldwijde inspanningen om voedsel aan te pakken veiligheid.


Tijdens het evenement hield Oded Forer, minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, werkbijeenkomsten met ministers van over de hele wereld die naar Israël kwamen om samenwerking tussen hun landen tot stand te brengen.


Tijdens de ontmoeting van minister Forer met zijn Bahreinse ambtgenoot, Z.E. Wael Bin Nasser Al Mubarak, ondertekenden de twee een gezamenlijke verklaring voor de bevordering en uitbreiding van de samenwerking tussen de staat Israël en het Koninkrijk Bahrein op het gebied van landbouw, veeteelt en voedselzekerheid. . Dit komt naast het onderling delen van kennis, technologie en diverse producten om landbouwproducten uit te breiden en de kwaliteit van hun productie te verbeteren.


"Vandaag hebben we de eerste stap gezet op het pad dat is geplaveid door het besluit van de regering dat ik heb geleid, om van Eilat een internationaal onderzoekscentrum voor voedsel uit de zee en de woestijn te maken. De ondertekening van de overeenkomst met de minister van Landbouw van Bahrein, op de conferentie die werd bijgewoond door ministers van over de hele wereld en senior delegaties uit Marokko, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten, vormt een belangrijke stap in de richting van het bevorderen van samenwerking, waardoor Israël een centrum zal worden voor onderzoek en ontwikkeling van voedsel uit de zee en de woestijn.” Minister Forer merkte op tijdens de ondertekening van de verklaring.


De ondertekening vond plaats op de tweede dag van de conferentie, een initiatief van het Israëlische Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, in samenwerking met het Ministerie van Ontwikkeling van de Periferie, de Negev en Galilea, en het Ministerie van Regionale Samenwerking, heeft meer dan 70 vertegenwoordigers uit vele landen samengebracht, waaronder 10 ministers en onderministers van over de hele wereld.


De deelnemers kwamen uit de Verenigde Staten, Chili, Ghana, Singapore, Roemenië, Malta, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, Marokko, Nederland, Australië, IJsland en meer.

De conferentie volgt op het regeringsbesluit onder leiding van de minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, om een ​​meerjarenplan te lanceren om de stad Eilat en de Eilot-regio te ontwikkelen als een nationaal en internationaal centrum voor de productie van voedsel uit de zee en de woestijn voor een bedrag van ongeveer NIS 170 miljoen.


De kwestie van de wereldwijde voedselzekerheid zal de komende jaren met veel uitdagingen worden geconfronteerd, waaronder de snelheid van de bevolkingsgroei, de opwarming van de aarde en frequente klimaatveranderingen, stijgende zeespiegels en afnemende vruchtbare gebieden voor landbouwgewassen. Een belangrijk deel van de toekomst van het mondiale voedsel moet dan ook afkomstig zijn uit de zee en de woestijn.

32 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page