top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe bouw je de nieuwe Kirya (hoofdkwartier van de IDF) opnieuw op in de Negev?


Foto IDF woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder in de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Aya Chaimovich.


Hightech laboratoria en gebouwen, opleidings- en woongebouwen, een geklasseerd ondergronds complex, een sport- en recreatiecentrum, een park, een conferentiecentrum, voedselmarkten en groene stroom – dit zijn allemaal slechts een fractie van de 120 complexen en gebouwen die verspreid worden over een gebied van duizenden dunams dat de nieuwe Kiryat HaMudiin ( de Kirya) in de Negev zal vormen.


Foto IDF woordvoerder


De bezetting zal weliswaar geleidelijk plaatsvinden en pas in 2026 beginnen, maar de bouw is in volle gang. De persoon die het leidt is "Bob de Bouwer" van het directoraat van Aman Negev Transition, luitenant-kolonel 3, bouwmanager. Deze tak is continu actief en zijn rol is duidelijk: hij is belast met de engineering en planning van de stad , de gebouwen, het verkeer en het uitzicht ervan, en zelfs de muur die het beschermt.


"We leggen niet alleen maar beton", benadrukt luitenant-kolonel G. "We moeten technologisch, ICT-, servicegericht en operationeel werk combineren. Daarom werken wij nauw samen met alle vestigingen en units om uiteindelijk tot een compleet, geïntegreerd en kwalitatief hoogstaand product van de hoogste standaard te komen."


Foto IDF woordvoerder


Nog maar een paar maanden geleden was Trough Junction in jouw ogen waarschijnlijk niet veel anders dan een zandbak. Maar vandaag is de situatie compleet anders. De grondwerken zijn begonnen en het eerste deel van een 6,5 km lange ommuring siert het woestijnlandschap.


Watervoerende leidingen en palen (basisskeletten voor het bouwwerk) zijn al in een vergevorderd stadium van de bouw, en daarmee ook een ondergrondse infrastructuurtunnel en een uitkijktoren op maar liefst 21 meter hoogte. Er werden prefab muren en constructies voor de woon- en opleidingsgebouwen geplaatst, en om de bouwmaterialen voor dit alles te leveren werd er zelfs een betoncentrale op het terrein neergezet.


Foto IDF woordvoerder


Ter voorbereiding op de transitie zelf werkt de bouwsector niet alleen aan de bouw, maar ook aan de bezettingsstrategie. "De AMN is een dynamisch orgaan dat opereert tegen een veranderende vijand", legt luitenant-kolonel G. uit. "Daarom weten we niet zeker hoe de eenheden er over een paar jaar uit zullen zien."


Om deze uitdaging het hoofd te bieden, werd besloten om de nieuwe Kriya in twee fasen te bouwen, wat flexibiliteit en dynamiek mogelijk zal maken bij de overgang van de eenheden, die binnen een paar jaar van gezicht kunnen veranderen.


"In de eerste stap plaatsen we de gebouwen en algemene ruimtes, en voor de units bouwen we lege hallen", legt hij uit. "Verder gaan we er ook aan werken om de units binnen de bestaande envelop te verdelen. De hallen worden technologisch laboratoria en geavanceerde kantoren."

Foto IDF woordvoerder Momenteel zijn er ruim 400 professionals bezig met dit alles: architecten, ingenieurs, tekenaars en ICT- en techniekmensen. Zij zijn de ‘tekentafel’ beneden, de veldmensen die met de voeten op de grond staan ​​en de ogen van de industrie op de bouwplaats zijn, en natuurlijk, en misschien wel het allerbelangrijkste: de kritische verbinding tussen die twee.


“Uiteindelijk zijn onze stafchefs bij de AMN de mensen van de inlichtingendienst,” concludeert luitenant-kolonel C. “Daarom is dit niet alleen een bouw- en technologieproject, maar een project van mensen. We zijn hier om samen te werken en ervoor te zorgen dat het op tijd gebeurt, volgens de standaard en met de kwaliteit die vereist is voor de soldaten en soldaten.


Volgende


95 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page