top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe creatieve 'last minute' oplossingen van de IDF bewoners van kibboets Nahal Oz beschermden


Foto IDF-woordvoerder


Wegblokkades bij in- en uitgangen van plaatsen zijn slechts enkele van de dingen waarmee de inwoners van de Gazastrook, waaronder kibboets Nahal Oz, te maken kregen tijdens de "Protection and Arrow".


We hoorden over de creatieve oplossingen van de technische strijdkrachten in het Zuidelijk Commando tijdens de operatie, en hoe ze de klok rond werkten om een ​​routine mogelijk te maken die ernaar streeft zo volledig mogelijk te zijn


In het licht van de beoordelingen van de situatie werden met de start van de operatie "Protection and Arrow" wegen en terreinen rond Gaza afgesloten. Als veiligheids- en voorzorgsmaatregel werd de toegang van bewoners tot gevaarlijke gebieden geblokkeerd, terwijl tegelijkertijd technische troepen zich rond de nederzettingen verzamelden en in het gebied begonnen te opereren.


"De blokkering van de snelwegen is bedoeld om ervoor te zorgen dat we onze verantwoordelijkheden vervullen en de bewoners van het gebied beschermen", legt majoor Shalom Koren, Northern KHANH (Brigadier Engineering Officer) in de Gaza-divisie uit. "In sommige van deze snelwegen bestaat het gevaar geraakt te worden door antitankvuur - en we zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat geen enkele burger in deze situatie terechtkomt."


Foto IDF-woordvoerder


Natuurlijk heeft de afsluiting van de wegen de nederzettingen niet belegerd. Elk gebied en elke orde kreeg een omleiding waarlangs de bewoners veilig konden in- en uitstappen.


De alternatieve wegen zijn mogelijk gemaakt dankzij snelle en efficiënte technische inspanningen, waarvan de laatste in "Magan Vachat" de veilige doorgang naar Kibbutz Nahal Oz mogelijk maakte.


"De technische afdeling van de brigade heeft de tools, de benodigde kennis en de middelen om niet alleen de blokkades uit te voeren, maar ook om ervoor te zorgen dat overal waar een blokkade is, een veilige bypass komt waar bewoners zich veilig in kunnen verplaatsen." het gebied", legt majoor Koren uit.


Foto IDF-woordvoerder


Hij voegt eraan toe en wijst erop dat de grootste uitdaging was om snel de technische oplossing uit te voeren die de inwoners van Otaf zou helpen om de normale structuur van het leven zoveel mogelijk te behouden. Tijdens de operatie werd de routine inderdaad aangetast, dus zorgden ze er ook voor dat de nieuwe gebouwen zo goed mogelijk werden gebouwd.


In Kibbutz Nahal Oz werd zoals gezegd deze marteling uitgevoerd, die uit twee hoofddelen bestaat. De eerste: een hoge betonnen muur, met een andere constructie erop. "Door de hoogte van de muur kunnen de bewoners zich continu verplaatsen, verborgen en beschermd tegen antitankvuur", legt majoor Koren uit.


De tweede - een hek van honderden meters lang, waar een schuilplaats is verspreid die de beweging van de bewoners verbergt. "Het is een creatieve oplossing", geeft de KHANH toe, "het maakt volledig verborgen beweging mogelijk in een zwak punt dat niet genoeg verborgen was. Inwoners van Nahal Oz konden hun kibboets binnenkomen en verlaten zonder aan vuur te worden blootgesteld."


Foto IDF-woordvoerder


Het klinkt misschien eenvoudig, maar het opzetten van zo'n technische oplossing is complex en om het uit te voeren zijn geavanceerde tools en toegewijde en doelgerichte mensen nodig.


Met behulp van enorme kranen, die hielpen bij het hijsen en transporteren van het beton, en dankzij de soldaten van de Noordelijke Brigade en hun voormannen, werd de technische reactie snel en efficiënt opgezet. mogelijk", benadrukt de stafchef van de vestingwerken, majoor Raz Ellof, "Een zeer uitdagend engineeringproject met een combinatie van ongeveer 15 kranen en zware gereedschappen."


Foto IDF-woordvoerder


Als ik majoor Koren vraag hoeveel het antwoord dat ze hebben gevonden het leven van de bewoners heeft verbeterd, schrikt hij snel terug: "Ik denk dat je het de bewoners zelf moet vragen, maar ik wil geloven en hopen dat het inderdaad belangrijk voor hen was. en dat het hen niet alleen in staat stelde zich veilig te verplaatsen, maar hen ook een gevoel van veiligheid en opluchting gaf."


"We zijn hier en we zullen hier blijven en er alles aan doen om de bewoners te beschermen", besluit hij. "We zullen doen wat nodig is, het hoort bij onze plicht."
191 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page