top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe Hamas een ondergronds tunnel netwerk bouwde


Een illustratie toont Hamas 'gebruik van woonwijken in Gaza om zijn terroristische activiteiten te ondersteunen. Foto IDF woordvoerders eenheid.


Nieuwe illustraties laten duidelijk zien hoe Hamas de afgelopen jaren er in is geslaagd een uitgebreid tunnel netwerk onder Gaza toe bouwen waarbij de in en uitgangen bij voorkeur in drukbevolkte volkswijken zijn aangelegd.


Deze kaart laat zien waar het 'Metro'-systeem van Hamas doorheen ging in de Gazastrook en welke gebieden werden vernietigd door de IDF. Foto via IDF woordvoerders eenheid


Volgens de IDF-woordvoerder heeft Hamas het afgelopen decennium tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd in het graven van uitgebreide tunnelinfrastructuur onder het oppervlak van de Gazastrook.

De tunnels worden door Hamas gebruikt om de vijand in een hinderlaag te lokken en aanvals operaties uit te voeren, allemaal met als doel zoveel mogelijk schade toe te brengen aan burgers.


Kaart via IDF woordvoerders eenheid


Als onderdeel van 'Operatie Guardian of the Walls' heeft de IDF aanzienlijke schade aangericht aan het Metro tunnelsysteem onder de Gazastrip, om de plannen van Hamas zo ver mogelijk terug te dringen.


De IDF handelt in overeenstemming met het internationaal recht en neemt zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen om de schade aan burgers tijdens haar operationele activiteiten te beperken.464 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page