top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe het kleine kamertje van de inlichtingendienst een echt thuis werd


Foto IDF-woordvoerder


Dit artikel verscheen eerder op de Hebreeuwse website van de IDF en is geschreven door Alma Savarov


In een kleine operatiekamer van Squadron 100 op de Hazor-basis zitten 6 vrouwelijke soldaten en een vrouwelijke commandant. Elk van hen kwam vanuit een ander land naar de IDF, en elk van hen spreekt een andere taal. Op een gegeven moment hoor je in de ruimte van de kamer Engels, Italiaans en zelfs Portugees tegelijk.


Deze "ansichtkaart-kibboets" is niet toevallig - en erachter staat de commandant van de eenheid. Dit is een eenheid waarin luchtpatrouilles en inlichtingenofficieren dienen die verantwoordelijk zijn voor het openen van een unieke pilot die als doel heeft individuele vrouwelijke soldaten de kans te geven om geheime posities te bereiken.


Inderdaad, de 6 inlichtingenofficieren, zijn nieuwe immigranten die, uit een diepe liefde voor Israël, besloten naar Israël te emigreren en dienst te nemen - hun commandant, sergeant S., is ook een 'eenzame soldaat en een nieuwe immigrant .


Sergeant S. leidt me naar een klein kamertje vol computers en rode telefoons. "Ons squadron is een ontwikkeling van het eerste squadron in de IDF dat al vóór de oprichting van de staat werd opgericht," vertelt ze me, "we doen allerlei soorten missies en worden beschouwd als het meest operationele squadron."


Luchtpatrouilles en onderofficieren van de inlichtingendienst dienen in de Shelf-eenheid. "Wij zijn verantwoordelijk voor de verzameling vanuit de lucht vanuit het oogpunt van inlichtingen", legt sergeant E. uit, die oorspronkelijk uit Zweden komt. "We bereiden voor de troepen georganiseerde flightcases voor met alle details van de missie en zorg ervoor dat de verzamelde informatie de consumenten bereikt, die het in de praktijk uitvoeren.""We komen hier en bereiden alles voor wat de strijdkrachten nodig hebben om de missie te voltooien en de doelen te bereiken," deelt sergeant S. met mij, "de foto's zijn zo nauwkeurig dat je erop kunt zien of een slot rechts of links open kan. Die precisie maakt dingen succesvol en zo min mogelijk fouten."


Als ik haar vraag naar de sfeer, lacht ze: "De meisjes kwamen hier vanuit het Alon-kamp en we zagen meteen dat ze geschikt waren voor de functie. Iedereen hier kan getuigen dat onze achtergrond zorgt voor een broederschap die net even anders is." ."


Haar vrouwelijke soldaten knikken en vullen haar woorden aan: "Altijd als je hier 's ochtends binnenkomt is er een goede sfeer en iedereen is blij", zeggen korporaal D. en korporaal S., oorspronkelijk uit Amerika, "Er is een echte familie sfeer hier - misschien omdat we alleenstaande soldaten zijn en we de hele tijd samen zijn. Sommigen van ons wonen zelfs samen. We hebben hier een gezin - en voor ons is dat alles.'


69 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page