top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe jongleren met werk, kinderen en boodschappen een succesvolle app voor tijdbeheer werd

Bijgewerkt op: 16 jun. 2022


Liat Mordechay Hertanu. Foto met dank aan Liat Mordechay Hertanu via ISRAEL21C


We kennen allemaal de uitdrukking "Tijd is geld". In de huidige tijd, met al onze luidruchtige social-media-feeds en de gig-economie, is die uitdrukking nog nooit zo nauwkeurig geweest. We hebben simpelweg te weinig uren in een dag, zegt Hillel Fuld van ISRAEL21C.


De vraag die hem meer dan alle andere wordt gesteld, is: "Hoe krijg je zoveel gedaan?" Mijn antwoord in twee woorden is "tijdoptimalisatie".


Als het erop aankomt je tijd optimaal te benutten, is geen enkele app op onze telefoon belangrijker dan de kalender. Daar doen we al het timemanagement.


Een snelle zoekopdracht op het woord 'kalender' in de App Store levert een heleboel resultaten op.


Een Israëlisch bedrijf heeft de kalender-app op een unieke manier benaderd. Dat bedrijf heet 24me en Hillel Fuld van ISRAEL21C had de kans om met de medeoprichter en CMO van 24me, Liat Mordechay Hertanu, om de tafel te zitten om haar bedrijf, haar reis en nog veel meer te bespreken.


Wie is Liat Mordechay Hertanu?


“Ik ben geboren en getogen in Israël, de oudste van vier zussen, en de dochter van een ingenieur en een leraar. Mijn zus en ik kwamen al vroeg in aanraking met technologie en wetenschap, en een paar jaar later zijn drie van de vier zussen afgestudeerd in computerwetenschappen.


“Ik was luitenant bij de Israëlische luchtmacht en kort na het voltooien van mijn dienst begon ik aan mijn BA in computerwetenschappen aan de IDC Herzliya (nu Reichman University).


“Ik maakte ook deel uit van het eerste ondernemerschapsprogramma van Zell, een academische accelerator die is opgericht door Sam Zell.


“Ondernemerschap was altijd een onderdeel van mijn leven. Als jong meisje vond ik het leuk om zaken te doen en was altijd op zoek naar onbenutte kansen en manieren om het dagelijks leven te verbeteren.


“Na mijn afstuderen ben ik bij verschillende startende bedrijven gaan werken, heb ik mijn MBA in de Verenigde Staten afgerond en ben ik in 2012 samen met Gilad, mijn levenspartner, 24me begonnen. We zijn trotse ouders van vier kinderen en werken al bijna tien jaar samen .”


Een echte uitdaging


Over timemanagement gesproken! Ik denk dat het logisch is dat Liat en haar man een bedrijf begonnen dat gericht was op productiviteit.


Hoe en waarom ben je met 24me begonnen?


"24me is geboren uit een echte uitdaging - om meer georganiseerd te zijn met de weinige tijd die we hebben. Zoals veel jonge ouders, werden we overweldigd door het beheer van het dagelijks leven, jonglerend tussen werk, huishouden, boodschappen en de kinderen.


“We zochten naar oplossingen die ons zouden helpen de zaken bij te houden, maar niets werkte echt. We waren op zoek naar een oplossing die alles samenbrengt: onze agenda's, taken, notities en persoonlijke herinneringen. Toen konden we zo'n oplossing niet vinden, dus besloten we hem zelf te bouwen: een slimme persoonlijke assistent voor drukbezette mensen.”


De beste manier om een ​​startup te bouwen, is door een echt probleem te vinden en het op te lossen! Bekijk hoe en waarom Liat en Gilad 24me zijn begonnen.

Liat en Gilad Hertanu zeggen dat ze leren van elkaars verschillende perspectieven. Foto met dank aan Liat en Gilad Hertanu via ISRAEL21C


Vertel me over de evolutie van het bedrijf vanaf de oprichting tot nu.


“We zijn begonnen als een bootstrap en na enkele maanden van het ontwikkelen van de eerste MVP [minimum levensvatbare product], hebben we 24me op de markt gebracht in de App Store.


“Omdat het product destijds zeer revolutionair was — een automatische takenlijst waarmee je je rekeningen kunt betalen en je automatisch herinnert aan je aanstaande taken en boodschappen — en omdat het ook een prachtig ontwerp had, kreeg het de aandacht van de redactie. teams binnen Apple, die onze eerste MVP hebben gekozen als een van de 10 essentiële productiviteits-apps.


“We bereikten binnen tweeënhalve week 100.000 gebruikers en de reacties uit de markt waren geweldig. Mensen hielden van 24me en zijn concept.


“We begrepen dat we op de goede weg waren en gingen verder met het bouwen van 24me tot wat het nu is: een complete oplossing om uw planning te beheren. Eén plek voor al je agenda's, taken, notities en persoonlijke herinneringen.


"We hebben partnerschappen opgezet die gebruikers hielpen om taken snel te automatiseren, geïntegreerd met apps van derden om de assistent-ervaring sneller voor onze gebruikers te maken, en hebben veel moeite gedaan om als eerste nieuwe technologieën te gebruiken.


“24me richtte zich niet alleen op het verstrekken van uw planning, maar ook op het helpen van taken en boodschappen en het bieden van geavanceerde functies voor tijdbeheer. 24me helpt miljoenen mensen over de hele wereld. Dit is iets waar ik erg trots op ben.


“We hebben onlangs een nieuw platform uitgebracht, GroupCal genaamd, dat gemeenschappen rond kalenders bouwt. Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe platform en ik geloof dat GroupCal in de komende vijf jaar het go-to-platform zal worden voor elk bedrijf en elke groep over de hele wereld die hun gemeenschap rond zijn evenementen wil opbouwen.”


Nog een les: word nooit comfortabel met succes. Blijf bouwen. Blijf verzenden.


Hoe heeft Covid het bedrijf beïnvloed, of helemaal niet?


“We hebben een team over de hele wereld, dus op afstand werken was iets waar we al vóór Covid aan gewend waren. Het managen van de groeiende familie samen met een groeiend bedrijf was lastiger voor mij, totdat ik de juiste balans vond en het uiteindelijk allemaal voor elkaar kreeg. Kortom: het was een van de meest winstgevende jaren voor ons bedrijf.”


Fascinerend om te horen over bedrijven die aan kracht wonnen tijdens COVID. Ik denk dat het met werken op afstand logisch is dat 24Me bloeide tijdens Covid.


Hoe is het om een ​​man-en-vrouw-team te zijn?


“Dit is een geweldige vraag. Ik weet zeker dat het voor de meeste mensen niet triviaal is. Voor mij was werken met Gilad een droom die uitkwam. Gilad is een van de slimste mensen die ik ken. Hij houdt van technologie en is een uitstekende productman. We zijn heel verschillend en hebben verschillende benaderingen van elke situatie, waardoor we veel van elkaar kunnen leren. Ik heb altijd al met hem willen werken en toen we de kans kregen om onze krachten te bundelen, was dat een van mijn gelukkigste dagen."


Wie zijn je grootste concurrenten en waarom ben je beter?


“Er gebeurt veel op het gebied van productiviteit. Van agenda's tot takenlijst-apps, andere lijsten en herinnerings-apps. Bovendien worden mobiele telefoons geleverd met vooraf geïnstalleerde productiviteitsoplossingen.


“Wij geloven dat de manier om succes te hebben is om een ​​super-app als 24me te hebben. Eén plek die alles bij elkaar houdt, zodat gebruikers niet tussen meerdere apps hoeven te schakelen om een ​​idee te krijgen van hun planning.


“Taken met tijd in 24me verschijnen op de kalender, evenals notities met actiepunten en vervaldatum, en herinneringen voor betalingen aan serviceproviders. Wij geloven dat onze tijd bestaat uit al die losse dingen die we op verschillende plekken regelen, en daarom zien we 24me als een holistische oplossing die alles bij elkaar houdt.”


Ik ben geen fan van de "one stop shop"-aanpak, maar het lijkt te hebben gewerkt voor 24me.


Welk advies zou je een ondernemer geven die een consumententechnologiebedrijf start?


“Ik zou iedereen die een bedrijf wil beginnen aanraden om deze reis als een marathon te beschouwen. Het is een proces dat tijd en toewijding kost. Er zijn zaken waar goed over nagedacht moet worden: hoe je een aantal maanden financieel zonder inkomen rondkomt, de dingen die je gaat opgeven, zoals minder tijd met het gezin, minder zekerheid en stabiliteit.


“Ondernemer zijn is als in een achtbaan zitten en daar moet je het juiste karakter voor hebben.


"Specifiek voor consumentenbedrijven zou ik willen voorstellen om wat intelligentie te doen en de industrie goed te leren kennen. Begrijp de markt, hoe u gebruikersacquisitie doet. Leer de best practices van bedrijven die het goed deden, probeer een paar mentoren te hebben en omring jezelf altijd met vrienden – ondernemers die je goed advies kunnen geven.”


Met andere woorden, onderzoek, onderzoek, onderzoek! Onderzoek dan nog wat.


Wat is je grootste groeimotor geweest?


“Onze grootste groeimotor is ons product. We gebruiken altijd nieuwe technologieën, eerst om de nieuwste OS-technologieën van mobiele platforms te integreren, en we koesteren relaties met onze partners. Dit heeft ons veel opgeleverd, omdat we veel bekendheid krijgen in de winkels die veel organisch verkeer naar onze producten leiden."


Goede producten verkopen. Periode.


Wat was je grootste fout?


"Ik heb de hele weg veel fouten gemaakt. De eerste jaren was ik erg toegewijd aan mijn werk en zorgde ik niet voor de juiste balans met mijn gezin. Op weg naar het bouwen van een oplossing voor mensen om hun tijd beter te beheren, heb ik zelf niet goed werk geleverd door voldoende tijd voor het gezin toe te wijzen. Dit was iets dat ik begreep en daarna betere beslissingen nam, zodat het gezin de juiste aandacht krijgt.”


Hoe is dat voor ironie?


Wat wil je nog meer delen?


“Ik denk dat ik het geluk heb zoveel van mijn werk te genieten: producten maken die mensen echt nodig hebben en omringd zijn door geweldige familie en vrienden. Ik vind het heerlijk om deel uit te maken van onze uitstekende technische gemeenschap. Ik heb onderweg zoveel geweldige mensen ontmoet, die inmiddels goede vrienden zijn. We wisselen altijd van gedachten en adviezen met elkaar.”


In een land kleiner dan New Jersey is het helemaal niet triviaal om een ​​succesvolle consumentenapp te bouwen. Ik heb dit team heel lang zien knoeien, en de les voor ondernemers is, zoals Liat zei: als je er niet voor 100 procent voor kunt gaan, is het misschien beter om een ​​reguliere baan voor jezelf te zoeken.

41 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page