top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoe verbeter je de afnemende focus op het werk en op school?


De gemiddelde werknemer is minder dan drie uur per dag productief. Foto door Milad Fakurian op Unsplash

Het is geen geheim: velen van ons hebben moeite om zich op het werk en op school te concentreren.


We worden afgeleid door berichten- en e-mailpiepjes, de onweerstaanbare aantrekkingskracht van sociale media, nieuwsfeeds, YouTube, Netflix en Amazon Prime. We voelen ons vaak overweldigd, vermoeid, verveeld, gestrest of opgebrand.


Uit een onderzoek van het Britse Voucher Cloud blijkt dat de gemiddelde kantoormedewerker slechts twee uur en 23 minuten productief is op een werkdag van acht uur. De meest genoemde afleiding was het checken van sociale media (47%).


Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics meldde in augustus dat de arbeidsproductiviteit van niet-agrarische bedrijven in het tweede kwartaal van 2022 met 4,6% is gedaald, hoewel het aantal gewerkte uren met 2,6% is toegenomen.


Een Israëlisch-Amerikaanse startup genaamd Hour25.AI wil ons wat van die verspilde uren teruggeven.


"Gebrek aan aandacht kost de Amerikaanse economie $ 650 miljard per jaar", zegt Yair Nativ, CEO van Hour25.AI een seriebekroonde impact-ondernemer met een passie voor het gebruik van technologie om levens te verbeteren, tegen ISRAEL21C.


Het platform, dat zich uitstrekt over een unieke ruimte tussen productiviteits-apps en apps voor geestelijke gezondheid, is gericht op het helpen van studenten en werknemers om de focus te behouden terwijl ze werken aan alle taken die ze moeten doen.


Bewaken en waarschuwen

Geïnstalleerd op een laptop, smartphone of (binnenkort) smartwatch, leert Hour25.AI de activiteitspatronen van de gebruiker en geeft hij waarschuwingen wanneer inactiviteit, vermoeidheid of afleiding in realtime wordt gedetecteerd.


Vervolgens stelt het een gepersonaliseerde interventie voor op basis van de persoonlijkheid en emoties van de gebruiker.


“Na het analyseren van uw gedrag, in plaats van te proberen u advertenties te verkopen, helpen we u zich beter te voelen. Door je beter te voelen, helpen we je om meer gefocust te zijn”, zegt Nativ.


Als u bijvoorbeeld langzamer typt dan normaal, kan Hour25.AI voorstellen om een ​​wandeling te maken (en later te controleren of u het gedaan heeft). "De hoeveelheid tijd die we je kunnen helpen om je vaardigheden te vergroten, verschilt per persoon", zegt Nativ. "Het is een verbetering van 20-25%, afhankelijk van je basismogelijkheden."


Hour25.AI CEO Yair Nativ. Foto met dank aan Yair Nativ


Naast het bewust maken van gebruikers voor hun wegglijdende aandacht, richt Hour25.AI zich ook op hun gevoelens.


"Wanneer je Instagram, TikTok, Gmail, Amazon Prime of een andere verslavende website binnengaat, geven we je een pop-up met de vraag hoe je je voelt. Als je antwoordt dat je je gestrest, moe of overweldigd voelt, dan geven we je een optionele oefening om je te helpen deze negatieve emotie op te lossen.”


Heel vaak, zegt Nativ, melden mensen dat ze zich vervelen.


“We hebben met iemand gesproken die een doctoraat heeft in verveling, en we kwamen erachter dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom je je verveelt: de taak die je doet is misschien te gemakkelijk of te moeilijk, of je begrijpt niet waarom je je moet vervelen. doe het."


40% meer focus


Drie pilots van de technologie toonden aan dat het 72% nauwkeurig is in het voorspellen van interne en emotionele barrières om tijdens een assessment te focussen.


Hour25.AI bleek na twee weken gebruik tot 40% realtime focus te verhogen en tot 63% minder negatieve emoties.


"We hebben het uitstelgedrag verminderd en, tot mijn verbazing, het zelfvertrouwen vergroot", zegt Nativ.


“Het is een gevoel van falen als je weet dat je moet studeren voor een toets of een project moet afmaken en in plaats daarvan urenlang op YouTube belandt. Dus door je te helpen je focus te vergroten, helpen we ook om je vertrouwen in je capaciteiten te vergroten en je minder overweldigd te laten voelen.”


Yair Nativ met Hour25.AI-investeerder en adviseur Eric Rubin. Foto met dank aan Yair Nativ


Er zijn tal van apps voor geestelijke gezondheid die mensen helpen bij het mediteren of ontstressen. Er zijn tal van productiviteits-apps die helpen bij tijd- en taakbeheer en teamsamenwerking.


Nativ zegt dat hij geen andere apps kent die in realtime, in echte werk- en schoolsituaties werken aan productiviteit en geestelijke gezondheid.


“Wij helpen je met wat je echt moet bereiken. We begrijpen dat emoties 60% van de afleiding veroorzaken. Wij zijn het tegengif.”


Studenten eerst

De eerste doelgroep van Hour25.AI zijn studenten. Nativ zegt dat onderzoeken aantonen dat 64% van de voortijdige schoolverlaters de schuld geeft aan geestelijke gezondheidsproblemen.


"Als we universiteiten in het hele land ontmoeten, begrijpen ze meteen wat we proberen te doen", zegt hij.


“In een universiteit met 4.000 studenten hebben ze acht psychologen die zich toeleggen op het helpen van studenten met hun geestelijke gezondheidsproblemen en hebben ze teams die studenten helpen met hun succes. Het aandachtsprobleem is een van de grootste problemen waarmee ze te maken hebben. En voor bedrijven geldt hetzelfde.”


Het product Hour25.AI zal dit semester als optie beschikbaar zijn voor studenten op verschillende Amerikaanse campussen. Tegelijkertijd beginnen een paar bedrijven de app te onboarden voor geïnteresseerde werknemers.


"Het doel is je te helpen je weerbaarheid tegen verslavende technologieën in realtime te verbeteren, maar het vereist enige mate van motivatie om het te proberen", zegt Nativ.


All-star line-up

Hour25.AI werd opgericht in januari 2022 na deelname aan What If Ventures, een van de grootste Amerikaanse technologieversnellers voor de geestelijke gezondheidszorg.


Het personeel van het volledig afgelegen bedrijf bevindt zich voornamelijk in Israël en zijn adviseurs voornamelijk in de Verenigde Staten.


De zeskoppige wetenschappelijke adviesraad van Hour25.AI bestaat uit voormalig Facebook-psychiater Mimi Winsberg en screentime onderzoeker Steven Crane van Stanford University.


De atletische adviesraad bestaat uit verschillende investeerders, zoals voormalige NBA-spelers Eddie Johnson, Mike Woodson en Mark West.


Voormalig profbasketbalspeler Eddie Johnson, adviseur en investeerder van Hour25.AI. Foto met dank aan Hour25.AI


Johnson legde uit dat Hour25 AI “iets biedt dat zo nodig is in de wereld van vandaag, namelijk de afleidingen en obstakels van sociale media. Wanneer spelers worden beïnvloed door sociale media, is dat een afleiding voor het hele team. Je moet weten hoe je het kunt beheersen, in sport en in het leven.”


"Wat ze waardevol vinden", zegt Nativ over de investeerders van het bedrijf, "is het realtime aspect, weten wanneer je negatief gedrag ervaart en je ter plekke helpen."


Nativ was eerder medeoprichter en leider van Safe Lane, een mobiele app die met behulp van crowdsourcing het aantal verkeersslachtoffers probeert te verminderen. Hij was ook medeoprichter van Voiceable, een slimme stemassistent voor e-commercewebsites.


Klik hier voor meer informatie over Hour25.AI.

52 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page