top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoewel werkloosheid iets is gestegen zijn er net zoveel werkzoekenden als banen beschikbaar


Screenshot YouTube


Het werkloosheidspercentage in Israël steeg in de tweede helft van maart naar 3,7%, van 3,2% in de eerste helft van de maand, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In de tweede helft van maart waren er 160.000 werkzoekenden, vergelijkbaar met het aantal vacatures, zodat de Israëlische economie dicht bij volledige werkgelegenheid is.


Tegelijkertijd steeg het werkloosheidspercentage onder de brede definitie van 4,7% in de eerste helft van de maand tot 5,3% in de tweede helft van maart, meldt het financiële dagblad Globes.


De arbeidsparticipatie van de bevolking in de werkende leeftijd in Israël daalde tot 61,3% in de tweede helft van maart, waar dat in de eerste helft van de maand nog op 61,8% stond.


De krapte op de Israëlische arbeidsmarkt als gevolg van de lage werkloosheid en het recordaantal vacatures zal waarschijnlijk leiden tot opwaartse druk op de salarissen, wat de inflatie opnieuw zou aanwakkeren.


De onderzoeksafdeling van de Bank of Israel voorspelt een werkloosheid van 3,5% eind 2022 met een aanhoudend laag werkloosheidsniveau in 2023.


De Israëlische economie heeft de voorspelling van de OESO dat Israël de laatste lidstaat zou zijn die zou herstellen van de hoge werkloosheid tijdens de Covid-pandemie, in de war sturen.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page