top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoge IDF-functionarissen hadden een ontmoeting met hun Egyptische tegenhangers


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Gisteren (zondag) vond een bijeenkomst plaats van het Gemengd Militair Comité tussen de IDF en de Egyptische strijdkrachten, waarin verschillende kwesties werden besproken waarmee de twee legers worden geconfronteerd.


Aan het hoofd van de IDF-delegatie stond het hoofd van het directoraat Operaties, generaal-majoor Oded Basiuk, het hoofd van het directoraat Strategische planning en samenwerking, generaal-majoor Tal Kelman en het hoofd van de afdeling Internationale Samenwerking, brigadegeneraal. Gen. Effie Defrin.


Tijdens de commissievergadering werd een amendement ondertekend op een overeenkomst die de aanwezigheid van veiligheidstroepen in het gebied van Rafah regelt, ten gunste van het vergroten van de veiligheidsaanwezigheid van de Egyptische strijdkrachten in dat gebied. Het amendement werd goedgekeurd door het kabinet van de Staatsveiligheid.


Rafah is de enige grensovergang tussen Egypte en Gaza, waar een blokkade door de twee landen al jaren ernstige beperkingen oplegt aan het verkeer van goederen en mensen.


Aangezien Caïro een van de meest invloedrijke onderhandelaars is tussen Israël en Hamas, weerspiegelen de stappen met betrekking tot de grensovergang haar standpunt ten aanzien van Hamas en haar gedrag.


De opening of sluiting van de grensovergang komt meestal op een moment dat Caïro bang is dat Hamas de spanningen zou kunnen verhogen en een nieuwe uitbarsting van vijandelijkheden zou kunnen veroorzaken.


Egypte heeft het afgelopen jaar de grensovergang meerdere keren gesloten toen er escalaties waren tussen terreurgroepen in de kustenclave en Israël.


41 weergaven0 opmerkingen

Komentarze


bottom of page