top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Honderden luchtmacht reservisten zijn niet komen opdagen; Netanyahu kwaad


Protest spandoek boven highway 1 met Galant Dichter en Barkat als de drie apen. Screenshot video reservisten Brothers in Arms


Honderden luchtmacht reservisten hebben dreiging waar gemaakt en zijn zondagmorgen niet voor reservedienst komen opdagen. 180 reserve vliegtuigbemanningsleden, ongeveer 40 operators van drones en meer dan 50 luchtcontrollers in hun eenheden hadden eerder aangekondigd dat ze zich deze week niet zouden melden bij de reserves. Netanyahu is kwaad en eist maatregelen.


Ze zeiden dat ze het grootste deel van hun tijd zouden besteden aan het oproepen tot dialoog en het verdedigen van de democratie. "Ik zal mijn inspanningen wijden aan de strijd tegen de revolutie. Mijn maag draait zich om", schreef een van de reservisten aan zijn eenheid.


"Nadat ik me realiseerde dat de coalitie niet van plan is haar koers te wijzigen in het kader van het stoppen van de wetgevende blitz, wijd ik de komende week aan de oorlog voor democratie en tegen de staatsgreep", schreef een andere reservist aan haar hoofdkwartier.


Premier Netanyahu zei aan het begin van de kabinetsvergadering tegen de media dat hij verwacht dat de stafchef en de hoofden van de veiligheidsdiensten "stevig strijden tegen de weigeringen". Geweld en wegversperringen, en maken de dagelijkse routine van de burgers van het land mogelijk. Hij ging echter totaal niet in op de gewelddadige aanvallen die de afgelopen dagen tegen de demonstranten hebben plaatsgevonden.


450 officieren en soldaten van de speciale operatie-eenheid in de inlichtingenvleugel, samen met nog eens 200 reservisten van de offensieve cybereenheid - die aankondigden zich niet te zullen melden bij de vrijwillige reserve -, hebben hun dreiging ook waar gemaakt.


Daarnaast zijn ongeveer 100 reservisten in een elite-eenheid waarvan de naam niet bekend mag worden gemaakt, kondigden aan dat ze niet zouden kunnen komen opdagen en hun taken niet zouden kunnen vervullen: "We hebben gezondigd tegen onze eed en het gebod van ons geweten."

110 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page