top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoofd IDF-directoraat Planning nam deel aan trilaterale ontmoeting met Griekenland en Cyprus


IDF-kolonel Gil Dolov (L) met zijn Griekse en Cypriotische collega's. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het hoofd van het directoraat Strategische Planning en Samenwerking, generaal-majoor Tal Kelman nam samen met een aantal andere IDF-officieren, deel aan een trilaterale bijeenkomst met zijn collega's uit Griekenland en Cyprus.


De bijeenkomst, die werd gehouden in Athene, Griekenland, omvatte een reeks strategische en operationele briefings, evenals een professioneel panel om de mogelijkheden te bespreken om de militaire samenwerking uit te breiden naar andere sectoren.


De aanwezige hoge officieren erkenden de versterking van de relatie tussen de drie militaire organisaties. Opgemerkt werd dat de afgelopen maanden een ongekend volume aan gezamenlijke activiteiten in het Midden-Oosten was. Na de vergadering had generaal-majoor Kelman een ontmoeting met de chef van de 'Hellenic National Defense' General Staff, generaal Konstantinos Floros. De twee bespraken het gezamenlijke actieplan voor 2022, dat door de drie landen werd ondertekend. Een aanvullend plan voor militaire samenwerking tussen Israël en Griekenland werd ondertekend door de plaatsvervangend commandant van de Internationale Samenwerkingsdivisie, kolonel Gil Dolov.


Hoofd van het directoraat Strategische Planning en Samenwerking, generaal-majoor Tal Kelman zei: "De strategische veiligheidsdriehoek tussen Israël, Griekenland en Cyprus is belangrijk voor de regio. De samenwerking tussen de drie naties versterkt al onze strijdkrachten. Deze trilaterale alliantie is een aanwinst, en wij in de IDF zijn vastbesloten om de militaire banden te blijven verdiepen, zowel in gezamenlijke trainingsoefeningen als de coördinatie van operationele activiteiten."28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page