top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hoogste gezondheidsfunctionaris: "we hebben geen controle over Omicron variant"


Screenshot Channel 13 News


Dr. Sharon Alroy-Preis, hoofd van de volksgezondheidsdiensten bij het ministerie van Volksgezondheid, was maandagavond duidelijk tegenover Channel 13 news: "we hebben geen controle over de Omicron variant".


"We proberen zoveel mogelijk infecties te verminderen en de kracht van deze golf te verminderen, maar het is een grote virus golf, het is een epidemie die snel groeit, zoals overal ter wereld"


"We concentreren ons op ernstige COVID-19 gevallen, niet alleen op het terugdringen van infectiepercentages, "voegde ze eraan toe.


Ze ontkende dat er sprake is van het werken naar een vorm van kudde immuniteit, "we weten gewoon niet hoeveel van ons besmet zullen raken, maar er is duidelijk spraken van een risico voor de mensen die 5-6 maanden geleden een boostervaccinatie hebben gehad", zei Alroy-Price. "Hierdoor lopen oudere Israëli's een groter risico dan hun Europese tegenhangers die meer recentelijk boostershots kregen", voegde ze eraan toe.


"We begrijpen dat dit met de Omicron-golf moeilijker is, maar we moeten ons niet alleen concentreren op het verminderen van infecties, maar ook op het verminderen van ernstige morbiditeit", zei Dr. Alroy-Price.


"We zijn niet bezig om naar kudde immuniteit te gaan", zei Alroy-price. "We zien dat Omicron mensen infecteert die zijn hersteld van eerdere varianten", zei ze. “Hoe weet ik zeker dat de volgende variant geen mensen besmet die Omicron hebben gehad? Ik kan geen gewicht hechten aan deze voorspellingen van kudde immuniteit."


Alroy-Preis zei verder: "Ik weet niet of miljoenen zullen worden geïnfecteerd, maar we maken ons zorgen over een zeer significante infectie. We proberen het te voorkomen met maskers en beperkingen".


Ondertussen citeerde Channel 13 opnieuw niet nader genoemde hoge functionarissen van het ministerie van Volksgezondheid die zeiden dat miljoenen Israëli's Omicron zullen krijgen. De functionarissen zeiden ook dat de huidige beperkingen niet zouden helpen bij het aanpakken van de uitbraak.

161 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page