top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hospitaal van Nazareth opent de eerste kamer voor Arabische slachtoffers van seksueel geweld


British Hospital van Nazareth. Foto Wikipedia


De eerste acute kamer gewijd aan slachtoffers van seksueel geweld in de Arabische sector is maandag geopend in het British Hospital van Nazareth.


De acute kamer heeft alle hulpdiensten die nodig zijn voor slachtoffers van seksueel geweld, zoals eerste psychologische zorg, medische zorg, medicijnen om zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen te voorkomen en verkrachtingskits om forensisch bewijs te verzamelen.


De diensten in de acute kamer zijn bedoeld om de slachtoffers te helpen bij het verwerken van hun trauma en het legaal na te streven als ze dat willen, meldt The Jerusalem Post.


Momenteel zijn er zeven andere dergelijke kamers in Israëlische steden: Tiberias, Haifa, Jeruzalem, Hadera, Holon, Beersheba en Eilat. Geen van hen is gespecialiseerd in de Arabische sector, waardoor de nieuwe acute kamer in Nazareth de eerste in zijn soort is.


"Seksueel geweld schaadt ons allemaal: vrouwen, mannen, meisjes en jongens, in het centrum en de periferie, ongeacht religie, ras, taal of wat dan ook", zei "Lobby to Combat Sexual Violence" leider Yael Sherar.


"De zorg voor seksueel geweld moet dat weerspiegelen", zei ze. "Iedereen in Israël heeft recht op gepersonaliseerde spoedeisende zorg. We bedanken iedereen die hieraan heeft meegewerkt en feliciteren vooral het Nazareth-ziekenhuis met het voorrecht om zulke cruciale hulp te bieden en levens te redden."
88 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page