top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hulpdelegatie van het IDF en het ministerie van Buitenlandse Zaken is naar Miami vertrokken


Moment van instorten gebouw in Surfside, Miami. Screenshot YouTube


In een persbericht deelt de IDF mee dat een gezamenlijke hulpdelegatie van het IDF Home Front Command en het ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen nacht naar Miami is vertrokken om te assisteren na het ineenstorten van een flatgebouw met overwegend Joodse bewoners, waarbij tot nu toe vijf doden zijn gevallen en 153 mensen worden vermist.


De delegatie wordt geleid door de commandant van de nationale reddingseenheid van het Home Front Command, kolonel (res.) Golan Vach, en zal bestaan ​​uit een vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Guy Giladi, de voormalige plaatsvervangend consul-generaal in Miami. Daarnaast bestaat de delegatie uit ongeveer 10 reserveofficieren van het Home Front Command, allemaal topexperts op het gebied van engineering en sociale zorg.


De missie van de delegatie is om te helpen bij de levensreddende inspanningen door de locatie in kaart te brengen, de Joodse gemeenschap te helpen bij het identificeren van slachtoffers en overlevenden en de lokale reddingstroepen in het algemeen te ondersteunen. De voorbereidingen voor de delegatie werden geleid door het hoofd van het Home Front Command, Brig. Gen. Itzik Bar.De delegatie zal worden ontvangen door het personeel van het Israëlische consulaat-generaal in Miami en de consul-generaal, Maor Elbaz-Starinsky, die sinds de tragische ramp aanwezig zijn op de locatie en hulp hebben geboden met kleding, medicijnen, voedsel, noodhulp en meer. Het consulaat zal het personeel verbinden met de Miami District Emergency Services en de staat Florida.
63 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page