top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Huurprijzen in Klasse A kantoortorens dalen in Tel Aviv door crisis in hightech


Screenshot YouTube


De crisis in de technische sector heeft de huurprijzen voor kantoorruimte in het stadscentrum geraakt, onthult Ron Mazor, hoofdtaxateur van Bank Leumi op de jaarlijkse conferentie van Israëlische taxateurs.


In de nasleep van de technische crisis blijkt uit de laatste gegevens dat de huurprijzen voor klasse A-kantoorruimte in het centrum van Tel Aviv met 8% zijn gedaald.


Mazor zei tegen Globes: "We zien de daling vooral in gebieden waar de prijzen sterk zijn gestegen, gebieden die worden gekenmerkt door veel technologiebedrijven. De daling komt na een jaar van stijging van de huurprijzen in het hart van Tel Aviv, die ongeveer NIS 250 en zelfs NIS 270 per vierkante meter (per maand) bereikten."


De belangrijkste oorzaak, zei Mazor: "Veel bedrijven die tegen hoge prijzen ruimte huurden, zijn gestopt met het inhuren. Sommigen van hen ontslaan werknemers. Investeringen in hightech blijven afnemen en bedrijven begrijpen dat ze niet zoveel ruimte nodig hebben in hun kantoren".


Het grootste deel van de afname van de vraag wordt gevoeld in projecten die worden verhuurd aan startups en kleinere bedrijven, die veel gevoeliger zijn voor de veranderingen in de branche.


Gezien de huidige situatie en ervan uitgaande dat de technische crisis in de nabije toekomst aanhoudt, lijkt de daling van 8% slechts het begin te zijn van een krimpproces voor de kantorenvastgoedsector als geheel.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page