israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hybride werkmodel domineert post pandemische werkplekken


Ter illustratie. Foto door Helena Lopes op Unsplash


De trend van hybride werken zal zich zelfs na de pandemie voortzetten, en ondanks de sterke aanwerving van het afgelopen jaar zal er in 2022 een vertraging van de werving zijn.


Dat zijn twee inzichten uit de Our Crowd High-Tech Jobs Index voor Q3 2021 , die de afgelopen week door het in Jeruzalem gevestigde OurCrowd is vrijgegeven.


De Covid-19-pandemie heeft een blijvende impact op de werkplek gehad, aangezien 84 procent van de ondervraagde bedrijven zei dat hun werknemers gedeeltelijk vanuit huis werken. Volledig 81% verwacht dat dit in 2022 zal doorgaan.


Werken op afstand opent deuren voor kandidaten die ver van de grote steden wonen. Meer dan een kwart van de OurCrowd-portfoliobedrijven in het centrum van Israël zei dat ze meer personeel aanwerven van buiten de belangrijkste hightechcorridor tussen Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa.


"Terwijl we zien dat deze trend zich doorzet, zijn diezelfde bedrijven er ook tevreden mee om medewerkers uit de periferie thuis te laten werken, waardoor ze het lange woon-werkverkeer naar het kantoor besparen en hun algehele productiviteit verhogen", zegt Laly David, OurCrowd-partner en hoofd van zakelijke ontwikkeling tegen ISRAEL21C. Dit zou wel eens een permanente verandering kunnen zijn, voegde ze eraan toe.


Een voorbeeld van deze trend: Flexkantooraanbieder Mindspace heeft zojuist een nieuwe locatie gelanceerd op Kibbutz Yakum, ten zuiden van Netanya. Het is de eerste keer dat Mindspace een vestiging heeft geopend buiten het stadscentrum van Tel Aviv.


Meer vacatures


OurCrowd meldt dat zijn portfoliobedrijven een jaar-op-jaar toename van 244% lieten zien in het aantal geadverteerde banen van Q3 2020 tot Q3 2021.


In een onderzoek zei 65% van de OurCrowd-startups dat ze het afgelopen kwartaal agressiever hadden ingehuurd, hoewel hetzelfde deel van plan is om het personeelsbestand in 2022 terug te schroeven.


Hoewel 43% van de ondervraagde bedrijven aangaf dat hun plannen om fysiek uit te breiden waren vertraagd door de pandemie, werden er in het derde kwartaal van 2021 gemiddeld 47 nieuwe vacatures geplaatst op de Portfolio Jobs-site van OurCrowd, vergeleken met 31 elke dag in het voorgaande kwartaal – een sprong van 52%.


Software engineering is goed voor 20% van de huidige vacatures, business development voor 13% en operations voor 11%.


OurCrowd kondigde ook zijn eerste virtuele banenbeurs aan, die in januari zal worden gehouden in samenwerking met Nefesh B'Nefesh en TLV Internationals.


OurCrowd, opgericht in 2013, is Israëls meest actieve durfkapitaalbedrijf, dat meer dan $ 1,8 miljard aan toezeggingen heeft ontvangen en kapitaal heeft ingezet in meer dan 280 portefeuillebedrijven en 30 fondsen op vijf continenten.


Lees het volledige OurCrowd Quarterly High-Tech Jobs Index hier.

28 weergaven0 opmerkingen
bottom of page
israelnieuws