top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Hypocriete benadering van Palestijnse NGO's over de betrokkenheid van tieners bij terreuraanslagen


Screenshot YouTube


Palestijnse NGO's hanteren een hypocriete benadering van kinderrechten. Aan de ene kant beweren ze dat ze opkomen voor kinderrechten en beschuldigingen van misbruik komen prominent naar voren in NGO-campagnes tegen Israël.


Toch negeren NGO's de rekrutering en het gebruik van Palestijnse kinderen door terroristische organisaties, evenals de indoctrinatie van kinderen om geweld te plegen.


In verband daarmee ontkennen Palestijnse NGO's het bestaan ​​zelf van Palestijnse terreur. Ze beweren dat internationaal erkende terreurgroepen slechts ‘politieke partijen’ zijn en dat geweld tegen Israëli’s de legitieme uitdrukking is van het ‘recht op verzet’. In deze context is het niet verwonderlijk dat een aantal Palestijnse NGO's uitgebreide nauwe banden hebben met de terreurgroep Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP).


Onderzoek van NGO Monitor toont aan dat zaken worden verdraaid door Palestijnse ngo's die banden hebben met terreur, waaronder Defense for Children International-Palestine (DCI-P), het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten (PCHR) en Al-Haq, regelmatig de omstandigheden rond de dood van Palestijnen minderjarigen bij terreurincidenten.


Ze negeren of minimaliseren de gewelddadige aanvallen van de minderjarigen die hun dood hebben bespoedigd en geven Israël de schuld voor het nemen van zelfverdedigings-maatregelen om de slachtoffers van dergelijke aanvallen te beschermen. In situaties waarin de minderjarigen stierven tijdens botsingen met Israëlische troepen en gewelddadige rellen, wissen de NGO's dit essentiële element van de incidenten uit. Bovendien doen ze feitelijke beweringen die in strijd zijn met berichten van media en officiële accounts.


Zelfs in de weinige gevallen waarin NGO's de gewelddadige acties van Palestijnse minderjarigen erkennen, veroordelen ze vaak de reactie van de Israëlische strijdkrachten, maar bekritiseren ze de terroristische groeperingen die deze kinderen rekruteren en de gewelddadige confrontaties waaraan ze deelnemen, niet.


Uiteindelijk proberen NGO's beschuldigingen van schendingen van kinderrechten te gebruiken in hun internationale campagnes om Israël te bestraffen. De NGO's verstrekken met name informatie aan VN-rapportagemechanismen zoals de door UNICEF geleide werkgroep Kinderen en gewapende conflicten (CAAC), in een poging om de IDF op een zwarte lijst van de VN van kinderrechtenschenders te plaatsen, naast terroristische organisaties zoals de Taliban, Islamitische Staat, Al-Qaeda en Boko Haram.


Via deze link leest U hoe NGO Monitor de omstandigheden heeft onderzocht rond de dood van tientallen Palestijnse tieners door toedoen van Israëlische veiligheidstroepen, sinds 2018, die aanvallen hebben uitgevoerd op Israëlische burgers en soldaten, evenals degenen die zijn gedood tijdens gewelddadige confrontaties op de Westelijke Jordaanoever en Gaza.


Klik een van de vele namen aan en je leest de gehele geschiedenis van die jonge terroristen.


Bronnen zijn onder meer verklaringen van officiële Israëlische instanties, Israëlische en Palestijnse media, NGO-rapportage en sociale media.135 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page