top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI brengt een software gedefinieerd radiosysteem uit met innovatieve netwerkgerichte mogelijkheden


Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft via haar dochteronderneming voor defensie-elektronica, ELTA Systems, de release aangekondigd van haar nieuwe multi-mission ARC 840 Software Defined Radio – Network Centric Operations (SDR-NCO)-systeem.


Het nieuwste product in ELTA's lijn van militaire luchtcommunicatiesystemen, SDR-NCO put uit tientallen jaren ervaring in de ontwikkeling van hoogwaardige communicatieoplossingen, waaronder geavanceerde Line of Sight (LOS) en AESA-satellietterminalsystemen.


De SDR-NCO biedt spraak-, video- en datacommunicatie over een uitgebreid frequentiebereik inclusief VHF, UHF en L-Bands. Het is interoperabel met een breed scala aan bestaande militaire en commerciële radio's, waardoor vliegtuigbemanningen kunnen communiceren met strijdkrachten op de grond, in de lucht en op zee, voor effectieve samenwerking tussen een diverse taskforce.


De SDR-NCO gaat verder dan communicatie en is ontworpen om geavanceerde netwerktoepassingen te ondersteunen, zoals Command and Control, navigatie, het delen van video's en meer. Het is volledig compatibel met de nieuwste SCA 4.1-standaard die is opgesteld door het Joint Tactical Networking Center, waardoor toekomstbestendige applicatie-ondersteuning wordt gegarandeerd.


Deze applicaties maken de levering van echte multidomein NCO mogelijk, waardoor verschillende krachten efficiënt informatie kunnen delen en missiekritisch situationeel bewustzijn kunnen bereiken. SDR-NCO biedt veilige en immuuncommunicatie, waarbij COMSEC, TRANSEC frequency hopping-ondersteuning en LPI-technieken (Low Probability of Intercept) worden geïmplementeerd, evenals multi-standaard GNSS met een Rubidium-klok voor back-up.


SDR-NCO heeft een flexibele en modulaire architectuur. Het bestaat uit twee door de gebruiker verwisselbare RF-modules, waarmee de gebruiker de frequentiebandcombinaties kan aanpassen die nodig zijn voor de specifieke behoeften van elke missie. Gehuisvest in een compact chassis dat in de standaard 1/2 ATR-sleuf past, is SDR-NCO ontworpen voor efficiënte integratie met nieuwe platforms en maakt een eenvoudige upgrade van oudere communicatiesystemen mogelijk.


Adi Dulberg, VP en GM van ELTA's Intelligence, Communications and Electronic Warfare (EW) Division, zei: "Op het moderne slagveld opereren strijdkrachten in diverse coalities. De sleutel tot missiesucces is effectieve samenwerking, het creëren van een gezamenlijk situationeel bewustzijn voor alle eenheden in de taskforce. ELTA's SDR-NCO maakt samenwerking en netwerkgerichte operaties mogelijk door middel van effectieve communicatie en gedeelde toepassingen tussen eenheden en domeinen."56 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page