top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI en Carbyne introduceren "911 Ultra-EN"


Erez Tsur, President van Carbyne en Adi Dulberg, IAI-ELTA VP en GM Intelligence, Communications and EW Division


Carbyne, een wereldleider in technologie voor openbare veiligheid, en Israel Aerospace Industries (IAI), een wereldleider in defensie- en beveiligingsoplossingen, introduceren via haar groepsdivisie ELTA Systems het Ultra Emergency Network – 911 Ultra-EN, waarmee eerstehulpverleners en burgers in black-out- en rampgebieden in staat zijn om verbonden te blijven.


Het Ultra Emergency Network stelt verantwoordelijke overheidsinstanties in staat om communicatiestoringen te verhelpen door onmiddellijk de volgende generatie 911-services in te zetten. Tijdens grootschalige crises die operationele storingen in communicatienetwerken veroorzaken, biedt 911 Ultra-EN abonnees van mobiele telefoons netwerkdekking om toegang te krijgen tot reddingsdiensten en hun eigen locatie te verstrekken.


Hoewel commerciële netwerken een cruciale rol spelen in traditionele massa alert oplossingen, kunnen indirecte kwetsbaarheden van invloed zijn op hun vermogen om noodcommunicatie te vergemakkelijken en hun vermogen om levens te beschermen belemmeren.


Het Ultra Emergency Network garandeert een directe verbinding met de mobiele apparaten van de gebruikers tijdens rampen zoals aardbevingen, branden, overstromingen, terreuraanslagen en andere situaties die de functionaliteit van commerciële mobiele netwerken in gevaar kunnen brengen.


De 911 Ultra-EN biedt onderscheidende, krachtige mogelijkheden, zoals de mogelijkheid om ingesloten personen te lokaliseren die redding nodig hebben, een veilig netwerk voor eerstehulpverleners en meer. Het Ultra Emergency Network koppelt oplossingen zoals ELTA's RescueCell, een veilig, immuun en autonoom toegewijd communicatienetwerk, en IAI RES-Q-CELL, een mobiel geolocatie systeem, met Carbyne's NG 9-1-1-technologie voor de levering van datadiensten, waaronder dynamische locatie op basis van apparaten, live videostreaming, instant chat en realtime analyses. Het systeem verbetert het situationeel bewustzijn van de eerstehulpverlener drastisch en creëert communicatiekanalen waar ze het meest nodig zijn.


Een van de cruciale voordelen van de 911-Ultra EN is dat er geen app of preregistratie door de gebruiker nodig is. Bij het tot stand brengen van het autonome netwerk bieden de technologie van Carbyne en IAI mobiele telefoons live connectiviteit, onafhankelijk van andere apps of diensten.


De nieuwste oplossing van de bedrijven is het afgelopen jaar steeds belangrijker gebleken. In Nashville werden, na een onvoorspelbare en verwoestende bomaanslag, commerciële netwerken van meerdere staten beschadigd en onbruikbaar gemaakt, waardoor de zoek- en reddings inspanningen ernstig werden belemmerd. Als de staat een oplossing had gehad zoals 911-Ultra EN, zou hij de mogelijkheid hebben gehad om een ​​permanente communicatielijn op te zetten wanneer dat het meest nodig was.

Adi Dulberg, IAI-ELTA VP en GM Intelligence, Communications and EW Division zei : “Deze ontwikkeling – mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking tussen IAI en Carbyne – maakt een tijdige noodrespons mogelijk in alle denkbare omstandigheden. Het publiek kan nu vertrouwen hebben in het vermogen om te allen tijde verbonden te blijven, belangrijker dan ooit tevoren.”


Amir Elichai, CEO en oprichter van Carbyne zei : “Tijd is de grootste troef in elke noodsituatie, en verloren levens zijn de prijs die we betalen wanneer de noodhulpcommunicatie wordt onderbroken. Het is niet onvermijdelijk om de netwerkconnectiviteit te verliezen tijdens grootschalige rampzalige omstandigheden. Soms plannen overheden deze scenario's niet. Maar ze gebeuren overal om ons heen. En als ze dat doen, is de beschikbaarheid van een autonoom netwerk van cruciaal belang.”

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page