top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI en DRDO voltooien serie van MRSAM Air & Missile Defense System-proeven in India


MRSAM-proef in India. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI), heeft samen met de Indiase Defense Research and Development Organization (DRDO), met succes een reeks proeven voltooid die resulteerden in vier succesvolle onderscheppingen door het gezamenlijk ontwikkelde MRSAM lucht -en raket verdedigingssysteem.


De onderscheppingen werden uitgevoerd in een operationele setting tegen verschillende scenario's, op verschillende onderschepping bereiken, onderscheppingshoogten en uitdagende hoeken. De systemen werden bediend door de Indiase luchtmacht en marine, naast DRDO- en IAI-ingenieurs.


De MRSAM biedt een geïntegreerde oplossing met een geavanceerde, volledig digitale Phased Array Radar, een commando- en controlecentrum, mobiele draagraketten en zeer energieke interceptors met geavanceerde RF Seeker.


Het systeem is in India getest door zowel Israëlische als Indiase officieren, samen met ingenieurs en experts. Het totale systeem en alle systeemcomponenten voldeden aan de verwachtingen van de klant.


Als onderdeel van de proef werden twee interceptors gelanceerd vanaf een draagbaar systeem op het land en twee andere vanaf een op de marine gebaseerd systeem, bediend vanaf schepen van de Indiase marine. De bedreigingen werden gedetecteerd door de radar van het systeem, opgevangen door de onderscheppingsjager en met succes onderschept. Alle systeemcomponenten hebben de proef succesvol doorlopen, zoals gepland.


Boaz Levy, IAI President en CEO, zei: "Deze succesvolle proef is weer een voorbeeld van de sterke verbinding en kwaliteit van het technologische partnerschap tussen IAI en India. De proef bewees eens te meer de geavanceerde capaciteiten van IAI op het gebied van luchtverdediging, die leidend zijn in de wereldwijde industrie. Onze nauwe samenwerking op het gebied van luchtverdediging met onze partners bij DRDO en de Indiase luchtmacht benadrukken en drukken de professionaliteit uit die leidt tot de ontwikkeling van enkele van 's werelds beste defensie-oplossingen. We zullen onze inspanningen blijven uitbreiden om holistische, integratieve oplossingen te bieden, inclusief samenwerking en gezamenlijke activiteiten met de overheid en de defensie-industrie in India.”


Het MRSAM Air and Missile Defense System is een operationeel luchtverdedigingssysteem dat is ontwikkeld door IAI, in samenwerking met IMOD en het Indiase DRDO, naast de verdedigingswapens in India en Israël. Het systeem biedt een brede regionale verdediging tegen verschillende maritieme dreigingen - vanuit de lucht, het water of het land. Het systeem maakt gebruik van een aantal geavanceerde technologieën: digitale radar, commando- en controlecentrum, en draagraketten en interceptors met geavanceerde RF-zoeker. De MRSAM wordt gebruikt door de marine, de luchtmacht en het leger.
31 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page